Η αναπτυξη θα πρεπει να ειναι πρωτιστως Ελληνικη.


Αυγερινός Χατζηχρυσός

Αυγερινός Χατζηχρυσός

H Ελλαδα ψυχορραγεί κι Ελλάδα δεν είναι μόνο ο χώρος, είναι οι άνθρωποι της.

Αυτοί που μας πούλησαν, παριστάνουν τους σωτήρες μας! Να φύγουν είναι στο χέρι μας.

Δεν είμαι πολιτικός, ούτε έχω ασχοληθεί ποτέ ενεργά, πέρα από το καθήκον μου να ψηφίζω όποτε έπρεπε, αλλά είμαι πολίτης με άποψη και θέσεις.

Ο αγώνας δεν περιορίζεται στην Οικονομία είναι πρωτίστως Ιδεολογικός. Η Οικονομία είναι ο τρόπος, πρέπει όμως να ορίσουμε την αίτια και τον σκοπό.

Οχι δεν θα σας πω για αέρα κοπανιστό κι άλλα φούμαρα, ανάπτυξη μπορείς να έχεις με πολλούς τρόπους, αρκεί να ορίσεις έναν στόχο. Εν προκειμένω τις Πολυεθνικές ή τους Ελληνες.

Με το σχέδιο και την αλλότρια ιδεολογία θα έχουμε ανάπτυξη, όπως έχει η Νιγηρία στο 8,8% ή η Λετονία 1,1%. Είναι αυτό που θέλουμε; Η Νιγηριανοί ζουν πίσω στον 18ο αιώνα κι η Λετονία έχει ερημώσει δημογραφικά.

Στην Ελλάδα από το ‘80 και μετά μας μαθαίνουν μόνο τα αρνητικά το Ελληνικού επιχειρείν. Δαιμονοποίησαν την ελευθερία σε μια χώρα που στηρίχθηκε στους μικρομεσαίους, γιατί το άθλημα της δημιουργίας είναι στην φύση μας. Χλεύαζαν όμως, γιατί ήθελαν την σκλαβιά.

Η δουλεία είναι εύκολη, να βρείς ενα κύριο να υπηρετείς! Ποιος δεν θα ήθελε ένα αφεντικό, σαν το καλό Δημόσιο; Ηρθε η δεκαετία του ’80  και μας έλεγαν  «Θες μια άψογη ζωή σαν όλο τον κόσμο; Πως να πει κανείς Οχι; Ορίστε σας δίνουμε ένα επάγγελμα, μια οικογένεια, οργανωμένες αργίες» *1. Φύτεψαν το σπόρο. Ακολούθησε και ο Μεσαίωνας των Χρηματιστηρίων, των Εργολάβων και των Ολυμπιακών Αγώνων κι άνθισε, δάνειζαν αέρα, λεφτά χωρίς αντίκρισμα, η χαρά της Διαπλοκής και του Lifestyle, τα αγόρια πορτιέριδες κι η κόρη γλάστρα.

Ο Ελληνας όμως δεν είναι Γερμανός, θέλει την ελευθερία, Η Ελευθερία όμως δεν είναι ανταμοιβή ούτε παράσημο που γιορτάζουμε με σαμπάνια, πρέπει να στύβεις κάθε μέρα το μυαλό σου, να βρεις λύσεις, να βρεις πρωτότυπες ιδέες, να επιχειρείς! Επιχειρώ! Είδατε τι ωραία λέξη;

Οχι δεν μπορούν να είναι όλοι επιτυχημένοι, αλλά ούτε εκ των προτέρων αποτυχημένοι. Εδώ και δυο χρόνια στην Ελλάδα μας μιλούν για ανάπτυξη ΚΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ! ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!

Να έρθουν οι Γερμανοί Tour Operators να αγοράσουν τσάμπα νησια, να χτίσουν χωρίς συντελεστή και να πουλάνε all inclusive. Να κόβουν οικόπεδα για τζάμπα ήλιο στο πρόγραμμα «Ηλιος». Αυτό είναι Ελληνική Ανάπτυξη ή Γερμανική;

Αυτό δεν θα μπορούσε να το κάνει κι ένας έλληνας και να γίνει μεγάλος;

Να έρθουν οι Ξένοι να αγοράσουν την ΔΕΗ! Ο,τι χτίζαμε επι 70 χρόνια με τον ιδρώτα μας να το πάρουν τσάμπα. Αςδώσουν 300 δις (τυχαίο νούμερο) κι ας την πάρουν, αλλιώς αν ο Γερμανός είναι πραγματικός επενδυτής, να έρθει να χτίσει εργοστάσιο, τα βάλει κολώνες να τραβήξει καλώδια και να πουλάει όσο θέλει, αυτό είναι επένδυση .

 Η χαρά των Πολυεθνικών!

Δεν θέλουμε (και δεν πρέπει) να πουλάμε εισαγόμενα; Να δώσουμε αέρα και ευκαιρίες στις Ελληνικές βιοτεχνίες, που θέριζαν σαν στάχια όλοι τόσα χρόνια.

Το εύκολο χρήμα στην πηγή που παράγεται, οι μόνοι που πλήρωνουν πάντα τους φόρους ήταν κι είναι οι μισθωτοί κι οι μικρομεσαίοι! Αρα όταν θέλουν, ξέρουν από ποιον θα απομυζήσουν,  ρωτήστε και την Αργεντινή.

Φέτος οι μικρομεσαίοι, αλλά και οι λίγο μεγαλύτερες εταιρίες πλήρωσαν φόρους ύψους 62% ! Περαιώσεις, Επιτηδεύματος, Χαράτσια, μαζί με τις αυξήσεις καυσίμων, ρεύματος, διοδίων, ακτοπλοϊκών κι η λίστα δεν έχει τελειωμό! Την ίδια στιγμή μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών των ανωνύμων εταιρειών από το 24% στο 20%. Τυχαίο;

Και τι θεώρησαν ως «Δαπάνες» που θα έπρεπε να περικοπούν; Οι μισθοί κι οι συντάξεις!

Και τι θεώρησαν ως «Ανάπτυξη»; Το Φάρμακα και βενζινάδικα στα Super Market τους, οι εύκολες απολύσεις κι οι συλλογικές συμβάσεις!

Λοιπόν η λύση, είναι η ανάπτυξη να είναι Ελληνική, καλός ο σπόρος, οι ξένες επενδύσεις, αλλά στην άμμο δεν φυτρώνει, αν δεν στηριχτούμε στους Ελληνες, οι ξένοι, με το δίκιο τους, από την μια τσέπη, θα τα βάζουν στην άλλη, και το κέρδος θα κάνει φτερά… 

Η «φορολογική βάση» που μας λένε οι μέντορες του ΔΝΤ δεν είναι αφηρημένη έννοια, είναι άνθρωποι με σάρκα κι αίμα. Αν δεν υπάρχουν μισθοί δεν θα υπάρχει κατανάλωση, αν δεν υπάρχει κατανάλωση δεν θα υπάρχουν φορολογούμενοι, αν δεν υπάρχουν φορολογούμενοι δεν υπάρχουν φόροι.

Με μισθούς Ρουμανίας 180€/μήνα που ζήτησε ο Τομσεν, σε μια χώρα με πολυεθνικές που θα πουλάνε το γάλα 2,00 €  για να μην χάσουν την Κερδοφορία, ανάπτυξη μπορεί να έρθει, αλλά όχι για την Ελλάδα. Οποιος έχει θα τρώει , όποιος δεν έχει…πρόβλημα του.

Με μισθούς για ένα αγόρι στα 180€ και ένα κορίτσι άλλα 180€, οικογένεια δεν κάνεις, και μέχρι στιγμής η τεχνολογία δεν έχει βρεί άλλο τρόπο διαιώνισης μιας κοινωνίας, από την οικογένεια. Κι αυτό συμβαίνει σε μια χώρα με δημογραφικό πρόβλημα ετών κι με έναν Νόμο που μοιράζει Ιθαγένειες σαν τηλεκάρτες!

Αυτό, αθροιζόμενο με τους νέους που εγκαταλείπουν την χώρα, συνιστά γενοκτονία, άρα όσο και να υπόσχονται οι εραστές των Μνημονίων, για δήθεν πάταξη της Λαθρομετανάστευσης, είναι αέρας κοπανιστός, πυροτέχνημα για να αλλάξουν την ατζέντα από τις μειώσεις του Ιουνίου.

Η πρώτη λοιπόν αλλαγή στην πορεία που έχει πάρει η χώρα είναι να βάλουμε ως στόχο ποιον θέλουμε να σώσουμε, την Ελλάδα και τον Ελλήνα, ή τις Αγορές και τις Τράπεζες; Οι δεύτεροι έχουν μάθει να ζούν με δανεικά, να δίνουν δανεικά, να παίρνουν τόκους, να τρώνε τοκογλυφία και μας δανείζουν κι άλλα όταν ξέρουμε ότι φτάσαμε εδώ δανειζόμενοι χωρίς μέτρο!

 Δεν υπάρχουν μονόδρομοι, αλλά υπάρχει δουλειά, δεν θέλω να επιστρέψουμε στον ωχαδερφισμό, στους διορισμούς και την εύκολη ζωή, αλλά θέλω δουλεία και να πληρώνομαι γι αυτή, ο πραγματικός πλούτος της εργασίας, είναι ο μόνος που μεγαλώνει την πίττα για όλους, όλα τα άλλα είναι αέρας δανεικός και τα δανεικά κάποια στιγμή τελειώνουν, πόσο μάλλον αν είναι με τοκογλυφικό επιτόκιο, πέρα από κάθε εθνική αξιοπρέπεια!

Και με δανεικά δεν κάνεις προκοπή.

 Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός, 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 *1Albert Camus : “H ΠΤΩΣΗ”

Advertisement

2 thoughts on “Η αναπτυξη θα πρεπει να ειναι πρωτιστως Ελληνικη.

  1. Παράθεμα: Ἡ ἀνάπτυξις θὰ πρέπῃ νὰ εἶναι πρωτίστως ἰδεολογική. » Φιλονόη καὶ φίλοι...

  2. Παράθεμα: Ἡ ἀνάπτυξις θὰ πρέπῃ νὰ εἶναι πρωτίστως ἰδεολογική. | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s