Το πλαστό επιχείρημα «ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για το μεταναστευτικο»


simaia ee-europe Europe-Eurozone-ECB-EZB-IMF (1)

του Αυγερινού Χατζηχρυσου
twitter @avgerinosx

του Αυγερινού Χατζηχρυσου
twitter @avgerinosx

Αν συνδυάσεις την λαϊκιστική μικροπολιτική με την ακροδεξιά έχεις την πλήρη εικόνα των όσων, δυστυχώς, συμβαίνουν στην Νέα Δημοκρατίας που εγκαινίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα στελέχη που επέλεξε στις υψηλότερες θέσεις του δευτέρου σε εκλογική δύναμη κόμματος στην Ελλάδα είναι ακριβώς οι πολιτικοί που αναρριχήθηκαν στον πολιτικό στίβο όχι λόγω πολιτικών ικανοτήτων αλλά λόγω του λαϊκισμου και της τηλεοπτικής υπερπροβολής από τα συστημικα ΜΜΕ, αλλά κι από την trash TV της νυκτερινής ζώνης.

Δεν είναι λοιπόν έκπληξη ότι κι αυτού του επιπέδου είναι στο εξής και η αντιπολιτευτική ρητορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συνωμοσιολογια, σοφιστίες, αλληθώρισμα στο ακροδεξιό ακροατήριο.

Δεν είναι έκπληξη ότι η αντιπολιτευτική ρητορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειναι αυτού του επιπέδου.

Συνωμοσιολογια, σοφιστίες, αλληθώρισμα στο ακροδεξιό ακροατήριο, λαϊκισμός

Ποιο είναι το νέο επιχείρημα, το οποίο και επινόησαν, αλλά και δεν δέχονται αντίρρηση για την ορθότητα του, μιας κι εκτός των άλλων αυτοπροσδιορίζονται ως θεματοφύλακες της «λογικής»;

Το μικροπολιτικό επιχείρημα τους είναι το ότι για τους 800.000 πρόσφυγες που με κίνδυνο της ζωής τους δεν φταει ο πόλεμος, δεν φταίει η Τουρκία, δεν φταίει το Ισλαμικό Κράτος, δεν φταίει η Ευρώπη που έχει αθετήσει όλες τις συμφωνίες απο το 2008, φταίει η αλλαγή κυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2015. Η Ευρώπη μάλιστα, για το «μέτωπο της λογικής» έχει defacto το αλάθητο.

Ας δούμε λοιπόν το επιχείρημα «ο πόλεμος υπήρχε απο το 2011» που είναι το θεμέλιο της συνωμοσιολογίας.

Πράγματι ο εμφύλιος ξεκίνησε το 2011, απο την Συριακή αντιπολίτευση εναντίον του Ασαντ, η οποία ενισχύθηκε απο τις ΗΠΑ, κυρίως από την Χιλαρι Κλιντον, όπως έκανε και στην Λιβύη κατά του Καντάφι με τα γνωστά αποτελέσματα κι απο την Τουρκία που ήθελε να ξεφορτωθεί τους Ασαντ από την εποχή που έδιναν άσυλο στον Αμπντουλαχ Οτσαλαν.

Πράγματι, σε κάθε εμφύλιο, υπάρχουν θύματα και πρόσφυγες, όπως και στον Ελληνικό εμφύλιο, αλλά η Συριακή αντιπολίτευση δεν ήταν εκδικητική απέναντι στο Συριακό λαο καθώς της ειναι απαραίτητη η λαϊκη στήριξη και για την στρατολόγηση, αλλά και γιατί αυτοσκοπός είναι να κυβερνήσει την Συρια.

Τι άλλαξε όμως το 2015.

Μετα την αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιρακ δημιουργήθηκε το Ισλαμικό Κράτος του Ιρακ ISI καταλαμβάνοντας μεγαλες περιοχές που δεν μπορούσε να ελέγξει η Κυβέρνηση.

Στην αρχή του Συριακού Εμφυλίου το 2011, καθως οι περισσότεροι ήταν Ιρακινοί, πρωην αξιωματικοί του Σαντάμ, δεν ενδιέφερε το ISI η εμπλοκή στην Συρια. Αλλά μετά αποτροπή της Αλ Καϊντα δημιούργησε τον πρωτο μικρό πυρήνα τη γνωστή Jabhatal-Nusra το 2012 και τελικά τον Απρίλιο 2013 ανακήρυξε Ισλαμικό Κράτος Ιρακ και Συρίας (ISIS) με διάσπαση από την Αλ Καϊντα.

Αυτή λοιπόν η ομάδα, άλλαξε την ροή του πολέμου καθώς οι Τζιχαντιστές κάνουν ολοκληρωτικό πόλεμο δολοφονώντας αδιακρίτως, αποκεφαλίζοντας τους άντρες, εκπαραθυρωνουν τους ομοφυλοφίλους, παίρνοντας γυναίκες και παιδιά για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η μεγάλη αλλαγή στο προσφυγικό ήρθε όταν από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι την επέμβαση της Ρωσίας τον Σεπτέμβρη του 2015, το ISIS κατάφερε σπείρει πτώματα σε μεγάλα αστικά κέντρα, με μεγάλο πληθυσμό, που έτρεχε να σώσει την ζωή του. Οι πιο γνωστές περιοχές είναι η Palmyra, Raqqa, Ramadi, Kobane, Aleppo, Homs που έγιναν πεδία σκληρών μαχών.

Φυσικά και η Τουρκία άδραξε την ευκαιρία να πουλήσει σωσίβια βαρίδια στους πρόσφυγες που βάζει δια της βιας στις βάρκες, και ταυτόχρονα να ξεκινήσει εθνοκάθαρση εδώ κι 60 μέρες στις περιοχές των Κούρδων κι αυτή την στιγμή ειναι σε εξέλιξη γενοκτονία. Όπως δήλωσε κι ο Νταβούντογλου σε Τουρκικό ΜΜΕ «οι Κούρδοι θα πάθουν αυτά που έπαθαν οι Αρμένιοι»

Φυσικά η ακροδεξιά πλατφόρμα του κ.Μητσοτάκη ξεπλένει όλους τους υπολοίπους απο τα εγκληματα τους κατά της Ανθρωπότητας ISIS, Ερντογκαν, ΕΕ, Σαουδική Αραβία και δείχνει μονο την Ελλάδα….από τον πολύ μικροπολιτικό πατριωτισμό

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s