Επέτειος 17 Νοέμβρη χωρίς αριστερόμετρα;


Γαϊτης Γιάννης-Η δολοφονία της ελευθερίας, 1968

Γαϊτης Γιάννης-Η δολοφονία της ελευθερίας, 1968

 

Γράφει ο Αυγερινός Χατζηχρυσός

Την εβδομάσα που έρχεται είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου και κρίνοντας από όσα προηγήθηκαν μετά την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού, τα παπαγαλάκια έχουν τα οπλα παραπόδα κι αναμένουμε ότι θα βγάλουν πάλι τα αριστερόμετρα.

Οσο όλοι οι αριστεροί μετράνε τη καθαρότητα ή όχι της ιδεολογίας τους , τόσο οι ακροδεξιοί τρίβουν τους χέρια τους ευχαριστημένοι. Αυτοι που στην τελική δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν, ούτε να εχουν άποψη, ανάμεσα σε όλους τους Ελληνες, και εννούμε εκείνα τα ορφανά του Παττακού που έχουν κάνει μετάσταση στην Νεα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καταλαβαίνω του συντρόφους του ΚΚΕ. Ειναι λίγο δύσκολο να αποδεχθούν ότι «οι διασπάστες» έγιναν η πρώτη αριστερή κυβέρνηση, αλλά κι αυτοί από την πλευρά τους, ενώ θα μπορούσαν, επαναπαυτικάν και επαναπαύονται στον εύκολο ρόλο να κρίνουν, αλλά να μην κρίνονται, γιατί στις πράξεις όλοι κάπου στην ζωή θα αναγκαστούμε κάπου να ισορροπούμε για το γενικότερο καλό

Ζητούν δηλαδή από τον Αλέξη Τσίπρα, που εξελέγει δημοκρατικά, να λύσει το πρόβλημα της «Επαναστατικής Κυβέρνησης», δηλαδή πως να είναι ταυτόχρονα «επανάσταση» και «εξουσία», κάτι που δεν έλυσαν η Γαλλική Επανασταση (κατέληξε στο Terror και στον Ναπολέων), ο Κροπότκιν (έχει ξεχωριστό κεφάλαιο) κι ο Λένιν (θα εξηγήσουμε αργότερα)

Επειδή το τρολάρισμα περί αριστεροφροσύνης ξεκινάει από τα ΜΜΕ των νταβατζήδων, ας μην τσιμπήσουν πάλι κάποιοι απλά για να βγάλουν την χολή τους.

Το ΚΚΕ που το ίδιο εχει υποστεί πολεμο περί αριστερόμετρου, απο την ακροδεξια οταν έβαλε ολοσέλιδες διαφημίσεις , με την «καπιταλιστική Coca Cola» και με Τραπεζικά ιδρύματα, που διαφήμιζε στο οπισθόφυλλο του ο Ριζοσπάστης που ναι, καλώς έκανε κι έβαλε «καπιταλιστικές διαφημίσεις» για να επιβιώσει σε έναν καπιταλιστικό κόσμο, αλλά μην το ξεχνάει επιλεκτικά.

Καταλαβαίνουμε τον πόνο του αυτογραφάκια του Παττακού και του επιγόνου του Παπαδοπουλου στην ΕΠΕΝ, να κάνουν την προπαγάνδα τους ώστε να συνεχίσουν το ακροδεξιό ξέπλυμα της Χούντας.

Αλλά ο αντιαμερικανισμός στην τελική είναι κατά των Αμερικανών, της Χώρας ή συγκεκριμένων πράξεων; Γιατί σκόπιμα προκαλείται σύγχυση. Με τις ΗΠΑ, από την ημέρα της ίδρυσης τους μοιραζόμαστε κοινές αξίες, αυτές που έδωσε στον δυτικό πολιτισμό η Ελλάδα. Αυτό που λέμε αντιαμερικανισμό είναι συγκεκριμένες επιλογές που έκαναν κάποιες κυβερνήσεις, όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ με το ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία που άνοιξαν την Κερκοπορτα στο ΔΝΤ, αλλα δεν κατηγορούμε όλο το Έλληνικο λαό για τις επιλογές του πολιτικού συστήματος το 2010.

Απο την άλλη αν είναι αναίτιος, τότε για ποια (αν)αιτία ζήτησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό το 1999; Διότι δεν ζήτησε συγγνώμη από τον Αλέξη προσωπικά, αλλα από ολοκληρο τον Ελληνικό λαό.

Ο Λένιν δεν ήταν αρκετά αριστερός, όταν υπέγραψε ταπεινωτική συνθήκη με τη Γερμανία και την Αυστρία, αναγκαζόμενος να δώσει 5 δισ. μάρκα ως πολεμική αποζημίωση στους Γερμανούς, να αφοπλίσει τον στόλο και να χάσει και Εθνικό Εδαφος!

Ο άλλος ο Σταλιν, δεν ήταν αρκετά αριστερός, όταν το πήγε ακόμη παρακάτωκαι καταδέχθηκε να «αγοράσει» (Lend Lease) τόνους πολεμικού υλικού από τα Καπιταλιστικά Γουρούνια! Πήρε μάλιστα από τον μεγαλύτερο εχθρό του Κομμουνισμού, τον Τσώρτσιλ, 3.000 F-16 των ’40s (τα γνωστά Hawker Hurricane) και από το αντρο του Καπιταλισμού P-39 Aircobra!

Να μην πούμε για τον Κάστρο και τον Che, που ο πρώτος έκανε χειραψία με τον Νίξον και ο δεύτερος πήγε στην NY και μιλησε στον ΟΗΕ, αλλα και η Κούβα που… «καταδέχεται» να εχει καπιταλιστικό έδαφος στο Γκουανταναμο.

Ο Αρης Βελουχιώτης τέλος δεν ήταν αρκετά αριστερός, όταν υπέγραψε την δήλωση φρονημάτων;

Να πάει στην πορεία της 17 Νοέμβρη;

Καθε Έλληνας δημοκρατικός πολίτης (εκτός από τα περιτρίμματα της ακροδεξιάς) δικαιούται να είναι στην εορτή του Πολυτεχνείου, γιατί αφορά την Δημοκρατία

Οπως μου έγραψε ένας φίλος «Αγνοείστε λοιπόν τις συγκρούσεις σας. Αφήστε τις πίσω. Δεν έχει σημασία αν κάποιοι σε μια δεδομένη συγκυρία πλανήθηκαν ή έπεσαν στην παγίδα της υπερβολής. Σημασία έχει η συνέχιση των αγώνων για ένα καλύτερο αύριο με στόχο πάντοτε την πεμπτουσία των ιδανικών της Αριστεράς, την μεγαλύτερη δυνατή μείωση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μέχρι την καθολική εξαφάνισή της.»

Advertisement

One thought on “Επέτειος 17 Νοέμβρη χωρίς αριστερόμετρα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s