Με τον Μητσοτάκη ή θα βάλεις κίτρινο γιλέκο ή θα εύχεσαι να ήσουν ερέτης σε ρωμαϊκή γαλέρα


asterix-monomaxos11

Μεσαίωνας Μητσοτάκη
Θα εύχεσαι να εργαζόσουν σε Γαλέρα με μαστίγιο.
-Πιστεύει ότι οι Νέοι «επιλέγουν» να εργάζονται ανασφάλιστοι.

 1. Αυτός ο άσχετος λέει ότι θα φτιάξει το Ασφαλιστικό,
  αντιγράφοντας του Πινοσέτ, που ΔΕΝ γνωρίζει ότι και στην 
  Χιλή καταργήθηκε γιατί έχασαν τα λεφτά τους
 2. Αυτός ο άσχετος λέει ότι θα φτιάξει κάτι, πχ τα εργασιακά, ενώ δεν ξέρει καν πως είναι παράνομη η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα, δεν είναι δλδ «επιλογή»,
  αλλά αδίκημα. Οπως πχ η φοροδιαφυγή/φοροαποφυγή σε offshore που κάνουν πολλοί υποστηρικτές του


-Θέλει να φέρει κυριολεκτικά εργασιακό μεσαίωνα, διότι οι απόψεις του είναι πιο ακραίες, ακόμη και για τις καπιταλιστικές ΗΠΑ! 

 1. Δηλαδή, η άποψη που έχουν επιβάλει στην ΝΔ, οι χουντικοί και ακροδεξιοί σώγαμπροι (τέτοια ανατροφή έχουν, αυτά πιστεύουν), ότι είναι «επιλογή» να συμφωνείς προσωπικά με το Αφεντικό, να εργάζεσαι με κατώτερο του ήδη χαμηλού βασικού!
 2. Δηλαδή, επαναλαμβάνω, είσαι άνεργος 8 χρόνια, εξ’αιτίας του Κούλη, και πας να εργαστείς, χωρίς να έχεις δικαίωματα και σου λένε οι χουντικοί της ΝΔ, ότι έσυ συμφώνησες να εργαστείς με €300, γιατί τόσα είχε να σου δώσει, και αν ήθελες να μην υπέγραφες, να πήγαινες σε άλλη δουλεια.
 3. Δηλαδή (τρις) ασχέτως αν μπορεί να ζήσει κάποιος με €300 (ή και €600) θεωρούν ως «ελευθερία» το δικαίωμα να αδικούν λόγω ωμής δύναμης! Θυμάστε ποιος άλλος πίστευε στην «ελευθερία της ωμής δύναμης εκει στα ’30s; 
 4. Για να κλείσουμε και να ξεχωρίσουμε την διαφορά του φιλελευθερισμού των ΗΠΑ και της μαύρης ακροδεξιάς του Μητσοτάκη, στην χώρα του καπιταλισμού, υπάρχου Πολιτείες με βασικό μισθό και Πολιτείες χωρίς βασικό, αλλά ακόμη και στις δεύτερες, η κάθε θέση εργασίας πληρώνεται με συγκεκριμένο ποσό δλδ η γραμματέας πρέπει να πληρώθει με Χ ποσό, που δηλώνεται στην IRS (εφορία) και αν το παραβιάσεις (πχ underpayed) ξέρεις τι θα πάθεις (εκεί δεν αστειεύονται)
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s