Αν η Novartis ήταν καθαρίστρια


 

“… οὐδεὶς ἑκὼν δίκαιος ἀλλ᾽ἀναγκαζόμενος, ὡς οὐκ ἀγαθοῦ ἰδίᾳ ὄντος, ἐπεὶ ὅπου γ ἂν οἴηταιἕκαστος οἷός τε ἔσεσθαι ἀδικεῖν, ἀδικεῖν, λυσιτελεῖν γὰρ δὴ οἴεται πᾶς ἀνὴρ πολὺ…*”

ΠΛΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ 360C

«Χωρίς δικαιοσύνη λοιπον είμαστε ζούγκλα, όχι δημοκρατία». Αυτό το έγραψα σε τότε έντυπο που αρθογραφούσα, το 2011, να μην λέτε ότι τα γράφω τώρα ξαφνικά.

Στις 5 Μαρτίου στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων εκδικάζεται η έφεση της Δ.Κ. που κατάγεται από χωριό του νομού Πρέβεζας, μητέρας 13 παιδιών που άλλαξε τη χρονιά αποφοίτησης του δημοτικού όπως στην περίπτωση της καθαρίστριας του Βόλου, η οποία γι όσους δεν θυμούνται οδηγήθηκε στις φυλακές Θηβών μετά από καταδίκη σε 10ετή κάθειρξη επειδή είχε παρουσιάσει πλαστό απολυτήριο της ΣΤ` Δημοτικού και βλέπουμε παρόμοια περίπτωση επαναλαμβάνεται σε χειρότερη εκδοχή της και μάλιστα η γυναίκα ζει με «απινιδωτή».

Φυσικά και πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι κι αν έκανε το παράπτωμα, οι δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το καθήκον της και θα το κάνει.

Ομως οι νόμοι δεν είναι a-la-carte. Είτε ισχύουν για όλους, και την καθαρίστρια, και τον πλούσιο εξίσου ή αυτοαναιρούνται.

Διότι οι καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, έχουν δημουργήσει στην κοινωνία μια ταξική εντύπωση της απονομής της. Παραδείγματα άπειρα. Αυτές τις ημέρες είναι στην επικαιρότητα η υπόθεση πολιτικού, μετά από 19 χρόνια! Κάτι που για να είμαστε δίκαιοι είναι κι εις βάρος του στελέχους της κυβέρνησης του 1996-2004, καθώς αν είχε κριθεί ένοχος θα είχε (πιθανώς) ολοκληρώσει την ποινή του, θα είχε αποδοθεί δικαιοσύνη, αν ήταν αθώος δεν θα ταλαιπωρείται σημερα στα 67 έτη του που αν κριθεί ένοχος θα ξεκινήσει η ποινή του σε αυτή την ηλικία. Αθώος ή ενοχός, δεν δυνατόν οι μεν καθαρίστριες να δικάζονται άμεσα κι άλλες υποθέσεις, όπως του Τσοχατζόπουλου ή του κ.Μαντέλη (μετά από 16 χρόνια!) τόσο αργά που πλέον η απονομή της δικαιοσύνης να είναι…ιστορικό γεγονός.

Ένα άλλο επίσης σημαντικό για τον γράφοντα, που θα ήθελα κάποιος νομικός να μου εξηγήσει, πως γίνεται να είναι εκτελεστή 10ετής φυλάκιση, όπως ορίζει ο νόμος, για πλαστό πτυχίο καθαρίστριας και καλώς είναι, αλλά από την άλλη, για παθητική & ενεργητική δωροδοκία, διαμεσολάβηση σε δωροδοκία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα να ακούμε για 13 κάθειρξη με…αναστολή! (το email μου στο τέλος του άρθρου)

Σε άλλη πολύ γνωστή υπόθεση, από τον Μάιο του 2005, που ο άνθρωπος ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Thales, ο Μισέλ Ζοσεράν, είχε καταθέσει επισήμως στους εισαγγελείς της Νίκαιας της Γαλλίας, χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια για να τον καλέσει η Ελληνική δικαιοσύνη να καταθέσει για την υπόθεση Παπαντωνίου

Γιατί τα γράφω αυτά;

Απο δημοσιογραφική διαστροφή, προσπαθώ να διαβάσω ανάμεσα στις γραμμές και τον φιλοκυβερνητικό τύπο αλλά και τον αντιπολιτευόμενο και διακρίνω δυο διαφορετικούς πόλους στην υπόθεση Novartis, που αμφότεροι φαίνεται να μην έχουν καταλάβει ότι τους παρακολουθεί ολόκληρη η κοινωνία και μόνον κακές υπηρεσίες προσφέρουν στην δικαιοσύνη που την εμπλέκουν στην πολιτική αντιπαράθεση

Τεως ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί από την μια αρθρογραφούν υπερ της ακυρότητας της διαδικασίας, επειδή η προακαταρκτική εξέταση διήρκεσε περισσότερο από δυο μήνες και γιατί η δικογραφία δεν διαβιβάστηκε αμελλητί στην Βουλή, μόλις οι μάρτυρες ανέφεραν πολιτικά πρόσωπα.

Από την κυβερνητική πλευρά διαρρέουν ότι η δικαστική απόφαση για την καταδίκη του Πέτρου Μαντούβαλου, δημιουργεί προηγούμενο για την Novartis, ως προς του ότι δεν χρειάζεται να βρεθεί χρήμα σε τραπεζικό λογαριασμό ωστε να καταδικαστεί για ξέπλυμα.

Αμφότεροι όμως επι της ουσίας, τίποτα. Θα ξεκινήσει η δίκη ή σε ένα μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει την δίκη μιας καθαρίστριας με πλαστό πτυχίο, αλλά για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2038;

Αυγερινός Χατζηχρυσός

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο ΜΠΑΜ της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019

Advertisement

One thought on “Αν η Novartis ήταν καθαρίστρια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s