Μεταξύ βοναπαρτισμού και αντουανέτας


Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι διαφημιστικό φυλλάδιο παραθρησκευτικής οργάνωσης. Σαν αυτά που μοιράζουν στο δρόμο κάποιες οργανώσεις και στο εξώφυλλό τους έχουν εικόνες από έναν ουτοπικό παράδεισο όπου οι άνθρωποι σε μετά θάνατον ζωή ζουν αρμονικά μαζί με τα λιοντάρια και περπατούν σε απέραντα λιβάδια με λουλούδια στα χέρια, χαμογελαστοί κι ευτυχισμένοι σε όλη την αιωνιότητα.

Μόνο που αυτό είναι και το μυστικό στην όλη προπαγάνδα. Να πιστέψεις ότι μπορείς να ζήσεις αρμονικά με τα σαρκοβόρα λιόνταρια. Μέχρι να το καταλάβεις όμως, όταν κλείσουν οι κάλπες θα σε έχουν κατασπαράξει.

Αυτό συνέβη και στις  7 Ιουλίου, όπου οι ψηφοφόροι ψήφισαν ενάντια στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης, δηλαδή των ταξικών συμφερόντων του και επέλεξαν τα σαρκοβόρα να κυβερνήσουν τα αμνοερίφια.

Όπως είπε το 1549 ο Etienne de la Boetie το 1549 «είναι μεγάλοι, γιατί είμαστε στα γόνατα».

Και πόσο πιο καθαρά να το πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δεν ήρθε να κυβερνήσει, αλλά να κατασπαράξει, μαζί με την κοινωνική του τάξη, ότι έχει απομείνει από το βίος μας μετά 46 χρόνια μεταπολίτευσης. Το είπε και στη συνέντευξή του στην Bild «Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα…σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν».

Ο άνθρωπος που το μόνο επάγγελμα που έχει κάνει είναι να είναι γιος του μπαμπά του, λέει κατάμουτρα στου Μακεδόνες, να κόψουν τον λαιμό τους «να βρουν κάτι άλλο να κάνουν». Κι αν νομίζατε ότι το κάνει γιατί τον έπιασε ο πόνος για το περιβάλλον εξηγεί στην επόμενη πρόταση, ότι «Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες. Η RWE σύναψε συμφωνία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου».

«Να βρουν κάτι άλλο να κάνουν» σε μια χώρα που μπορεί η πανδημία να μην ήταν προγραμματισμένη, αλλά κρίση και η ύφεση που έρχεται είναι καθαρά ταξική επιλογή την συγκυβέρνησης ΣΕΒ και σοβαρής χρυσής αυγής που εδρεύει πλέον στο Μαξίμου. Αυτοί που οιμώζουν να βάλουμε όλοι πλάτη, γιατί όλοι θα χάσουμε από κάτι, βάζουν στην ίδια ζυγαριά το παντεσπάνι τους, με αυτούς που κινδυνεύουν να ξαναβρεθούν στους κάδους όπως το 2011.

Οπως είπε κι ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών Παντείου Πανεπιστημίου κ. Σάββας Ρομπόλης  με βάση το σενάριο για ύφεση 12%, η ανεργία τον Δεκέμβριο του 2020 θα φθάσει στο 22,1%, πράγμα που σημαίνει απώλεια περίπου 340.000 θέσεων εργασίας. Προσθέστε και το ότι πιο «αισιόδοξος» ο Υπουργός Ανάπτυξης μίλησε αυτή την εβδομάδα για ύφεση 13 – 15% μιλάμε για ακόμη χειρότερες μέρες.

Όσοι λοιπόν και να παρουσιάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι στρατευμένες γραφίδες, ως Τσώρτσιλ, Μωυσή ή Ηρακλή και οι δημοσκοπήσεις να τον αναδεικνύουν ως πιο δημοφιλή με τρίτο μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα, οι πολίτες όλο και περισσότερο θα καταλαβαίνουν ότι έχουν να κάνουν με έναν ανεπαρκή πολιτική μεταξύ Βοναπάρτη και Αντουανέτας που έβαλαν μπροστά οι βαρόνοι της διαπλοκής για να ρεφάρουν.

Και μάλιστα όπως βλέπουμε δεν χάνουν στιγμή, γιατί έχουν να καλύψουν και τον χρόνο που έμειναν εκτός κουτάλας, αφού η «χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Χώρα» από το 2015 έως το 2019, αντί να ταΐζει την παρασιτική ελίτ, έδινε στους αδύναμους επιδόματα κάθε Χριστούγεννα, 13 σύνταξη την άνοιξη, μείωσε την ανεργία και αύξησε τον βασικό μισθό. Αλλά έτσι έκαναν και το 2011 μέχρι που δεν μπορούσαν πλέον να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Kontra News της 31 Μαΐου 2020 

Advertisement

2 thoughts on “Μεταξύ βοναπαρτισμού και αντουανέτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s