Νεοφιλελεύθερη Υγεία, σημαίνει Γενοκτονία


"Οποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει έχω να πω" pic.twitter.com/PDiSAsYXvt

Αυγερινός Χατζηχρυσός

Σε προηγούμενη επιφυλλίδα είχαμε γράψει, ότι η επιφανειακή μεταρρύθμιση, που απλά προσπαθεί να καλύψει τα σκάνδαλα και να προστατεύσει τους διεφθαρμένους, δεν είναι μεταρρύθμιση.

Στη Ελλάδα το έγκλημα της Κυβέρνησης Παπαδήμου, με το κούρεμα του PSI, αντί να διωχθεί ποινικά μετατρέπεται σε «λογιστική» μεταρρύθμιση τους συστήματος Υγείας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, στην Ελλάδα έγινε κούρεμα καταθέσεων, απλά αντί να γίνει στις Τραπεζικές Καταθέσεις, έγινε στις Ασφαλιστικές «Καταθέσεις», ήτοι τα Ταμεία έχασαν 14δις των «καταθέσεων» μας, δηλαδή των εισφορών μας.

Ετσι ο βολικός Υπουργός Υγείας της Τροϊκας προσπαθεί με αλχημείες να καλύψει το κούρεμα του PSI καθώς και την απώλεια εσόδων που προκάλεσε το «σωτήριο» Μνημόνιο με την εκτίναξη της Ανεργίας. Συνάμα προχωράει και η Νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της Ιδιωτικής Ασφάλισης, δηλαδή της ταξικής Υγείας. Εχεις ζεις, δεν έχεις πεθαίνεις.

Ακόμη κι ο φιλελεύθερος,  οικονομολόγος Πωλ Γκρούκμαν, στο βιβλίο του «Η συνείδηση ενός προοδευτικού» (εκδ.Πόλις) κατακρίνει τις στρεβλώσεις τις ιδιωτικής Υγείας στις ΗΠΑ, όπου για παράδειγμα με αναλογιστικές μελέτες εταιρείες, κρίνουν ότι είναι πιο συμφέρων  κάποια στιγμή να πληρώσουν τον ακρωτηριασμό ενός διαβητικού, παρά την δια βίου αγωγή του ! 

Στην Ελλάδα έκριναν ότι €5 είναι λογικό ποσό, για έναν ήδη ασφαλισμένο, που πληρώνει εισφορές όταν αρρωστήσει. Δηλαδή ένας ημιαπασχολούμενος των 400€, σε απλό κρύωμα, αφού χάσει 3 ημερομίσθια, δηλαδή 45€, να βρει και 5€ για το ΠΕΔΥ και 1€ για την συνταγή και 5-15€ συμμετοχή για αντιβίωση, αναλγητικό, αποσυμφοριτικό μύτης κτλ. και φυσικά να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του Χαράτσι, ΔΕΗ, Φόρους, κοινόχρηστα…

Η Νεοφιλελεύθερη πολιτική έχει σκοπό να περάσει την λειτουργία του Κράτους στις πολυεθνικές και μια εταιρία έχει σκοπό την ροή εσόδων κι όχι την εξυπηρέτηση των πολιτών ή την ευημερία ενός λαού.  Νεοφιλελεύθερη Υγεία, σημαίνει Γενοκτονία.

το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, 6 Μαϊου 2014

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s