Η επιτυχημένη διακυβέρνηση Μητσοτάκη


του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Το σύνθημα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» δεν είναι ένα ακόμη σύνθημα για έναν Έλληνα πολίτη, αλλά είναι πλέον απτή πραγματικότητα στα χρόνια της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακρίβεια, ανατιμήσεις, πείνα, απώλεια εισοδήματος, θανατηφόρα κατάρρευση του συστήματος Υγείας, μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολίτων, τρομακτική πτώση τζίρου στην αγορά, είναι η καθημερινότητα των πολιτών, αλλά παρά όλα αυτά η διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να θεωρηθεί ως επιτυχημένη από αυτούς που τον στήριξαν για να γίνει Πρωθυπουργός.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΕίναι επιτυχημένη η διακυβέρνηση Μητσοτάκη για όσους ΔΑΠίτες με πλαστά πτυχία ή και καθόλου πτυχία κατέλαβαν διευθυντικές θέσεις με μισθούς ακόμη και μεγαλύτερους του Πρυθυπουργού. Διοικητές νοσοκομείων, οργανισμών εθνικής ασφαλείας χωρίς πτυχία, αλλά και με ελλειπή τεχνική κατάρτιση όπως golden boy προέδρου μεγάλης ΔΕΚΟ χωρίς να έχει καν MBA.

Είναι επιτυχημένη η διακυβέρνηση Μητσοτάκη για όσους έχουν ιδιωτικά κολλέγια αμφιβόλου ποιότητας σπουδών, όπως αποδείχθηκε από το φιάσκο του «σκοιλ ελικικου» και του «Μέτζη του νέουκτη», που βρέθηκαν να έχουν πλήθος παιδίων – πελατών που καρατόμησε η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής των πανελληνίων, αλλά και το δωράκι που ετοίμασε η Νέα Δημοκρατία με την απάνθρωπη «υποχρεωτική κατάρτηση ή διαγραφή» από τον πρώην ΟΑΕΔ, δηλαδή η σύνδεση της ανεργίας με την απειλή της ποινής της λιμοκτονίας αν δεν περάσει κάποιος στην πιστοποίηση. 

Είναι επιτυχημένη η διακυβέρνηση Μητσοτάκη, για όσους κοντά στον στενό πυρήνα του Πρωθυπουργού, ήταν στο πάρτυ των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ στους πρώτους 18 μήνες μετά τις εκλογές του 2019, αλλά και στα συνολικά στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ τους 4 μήνες που ακολούθησαν , εκ των οποίων τα 4 δισεκατομμύρια σε κλειστούς διαγωνισμούς και τα 2,7 δισεκατομμύριασε απευθείας αναθέσεις.

Είναι επιτυχημένη η διακυβέρνηση Μητσοτάκη αν ανήκεις στους λίγους που πήραν ρευστότητα απο την γαλάζια κυβέρνηση. Ποιοι είναι αυτοί οι λίγοι επιχειρηματίες, ο 1 στους 10, που πήραν δάνεια από τις τράπεζες και στις 2 φάσεις του ΤΕΠΙΧ και του Ταμείου Εγγυοδοσίας, δεν θα μάθουμε ποτέ. Οπως παραδέχτηκε ωμά ο Υπουργός Ανάπτυξης τα 12,7 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης σχεδιάστηκαν για να μην έχουν πρόσβαση οι μικρές επιχειρήσεις, εκτός αν εξαγοραστούν από μεγαλύτερες, αλλιώς ας βάλουν λουκέτο.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΕίναι επιτυχημένη η διακυβέρνηση Μητσοτάκη που μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές, κατάργησε το 8ωρο με το «μισή δουλειά, μισό μισθό» και νομοθέτησε τις απλήρωτες υπερωρίες, κάτι που ωφελεί τους μεγάλους εργοδότες που γλιτώνουν χιλιάδες ευρώ, άσχετα αν αυτό δημιούργησε μαύρη τρύπα στον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ. Αλλωστε τον δεύτερο τον έκλεισαν και διέγραψαν και καμιά 500ρια χιλιάδες ανέργους

Είναι επιτυχημένη η διακυβέρνηση Μητσοτάκη για την Γαλλική Αμυντική βιομηχανία και του Γάλλους εργαζόμενους, αγοράζοντας πλοία και αεροσκάφη χωρίς Ελληνική συμμετοχή, όπως και η αεροπορική βιομηχανία του Ισραήλ, που όπως φαίνεται θα αναλάβει έργο της ΕΑΒ, η οποία δύσκολα πλέον ανταποκρίνεται καθώς έχουν απομείνει οι μισοί μηχανικοί και αυτοί κακοπληρωμένοι. Αν ήταν ΔΑΠίτες θα τους πλήρωναν με 100.000 και 200.000 ευρώ, όπως στη ΔΕΗ και το ΔΕΔΔΗΕ

Είναι επιτυχημένη η διακυβέρνηση Μητσοτάκη για τους 4 παραγωγούς ρεύματος που τους έδωσε άδειες για Φυσικό Αέριο το 2019, υποσχόμενος εγγυημένα κέρδη αλλά και στους εφοπλιστές που μεταφέρουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο. Τι και αν έπρεπε να έχουν ρίσκο και να μειώσουν τα κέρδη τους; Με την εφεύρεση του Κωστή Χατζηδάκη της ρήτρας αναπροσαρμογής και υπερκέρδη έχουν και όλοι οι Έλληνες τώρα θα τους χρωστάνε μέχρι να πεθάνουν

Είναι επιτυχημένη η διακυβέρνηση Μητσοτάκη για τις αλυσίδες ιδιωτικών κλινικών. Που τις άφησε στο απυρόβλητο, καθαρές από COVID περιστατικά, στέλνοντας χιλιάδες πολίτες που αναγκάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ιαθούν, επειδή ήταν πράγματι προεκλογική του δέσμευση η διάλυση του δωρεάν και δημόσιου  χαρακτήρα της Υγειά. Τι κι αν η κατάρρευση του ΕΣΥ είχε παράπλευρες 28.000 απώλειες με 17.000 από αυτές να είναι άνθρωποι που πέθαναν στους διαδρόμους εκτός ΜΕΘ; Δεν ιδρώνει το αυτί τους. Αυτοί που για τους μετανάστες έλεγαν «να έχουμε και νεκρούς», μη περιμένετε να νοιαστούν για τους φτωχούς επειδή απλά είναι Ελληνες

Όσοι δεν πίστεψαν ότι εικόνες φτώχειας και πείνας, που βλέπουμε στις φαβέλας της Βραζιλίας, ή τις τσίγκινες πόλεις της Ρουάντα μπορεί να συμβούν στην «πολιτισμένη» Ευρώπη, ήρθε η ώρα να πέσουν από τα σύννεφα. Η ανθρωπιστική κρίση του καπιταλισμού στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα των εκλογών του 2019. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβερνάει με μια παρέα μέσα στο Μαξίμου για τις 5 – 6 οικογένειες που τον έκαναν Πρωθυπουργό. Ετσι σήμερα, Απρίλιο του 2022, να είμαστε σε διλλήματα που είχαν ζήσει οι πρόγονοί μας το 1922 ή στην κατοχή, να επιλέγουμε μεταξύ της πείνας ή αν θα έχουμε θέρμανση, ή βενζίνη ή διακοπής ρεύματος, ή πλειστηριασμού με τον πτωχευτικό νόμο της ΝΔ ή έξωσης λόγω ενοικίου. Καταστάσεις ακραίας εξαθλίωσης.

Και όσο πετυχαίνει το μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο περισσότερο θα επιβάλλει κι άλλη τάξη και ασφάλεια, διώξεις δημοσιογράφων και δικαστικών που αντιδρούν, και νέες μειώσεις μισθών και επιπλέον μειώσεις συντάξεων.

 

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Kontra News που κυκλοφόρησε εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο της 23 Απριλίου 2022

Advertisement

One thought on “Η επιτυχημένη διακυβέρνηση Μητσοτάκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s