Ιδιοκτήτες της Χώρας: Ταξικός πόλεμος μέχρι τέλους


του Αυγερινού Χατζηχρυσού

«Τι εννοείτε όταν λέτε μέχρι τέλους; Θα με βάλετε φυλακή;  Όλους; Τη δεύτερη φορά; Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά για εσάς, γιατί η πρώτη φορά ήταν τόσο τραυματική και γιατί ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη, και κρίση. Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά για σας γιατί αλλιώς πράγματι θα κινδύνευε η δημοκρατία»

Με αυτή τη φράση έκλεισε την δευτερολογία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ταυτίζοντας πλέον τον εαυτό του και με το πολίτευμα της Χώρας. Πολύ ενδιαφέρον είναι και ο λόγος που ταύτισε τον εαυτό του εκπρόσωπο της δημοκρατίας στην Ελλάδα, το σκάνδαλο Novartis.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ταύτισε και πρακτικά νομιμοποίησε το σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων, ως μέρος της εύρυθμης λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και από την άλλη όσους προσπάθησαν να το διερευνήσουν ως εκτροπή της!

Αντί τα δύο κόμματα να απολογούνται για όσα έγιναν από τη Novartis επί των ημερών τους, έστησαν ένα πολιτικό και μιντιακό περιβάλλον στο οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αυτο-θυματοποιούνται και ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα-σκευωρός με ένα δίκτυο δικαστικών λειτουργών, δημοσιογράφων και εκδοτών προσπαθούσε να στείλει φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ποιους πολιτικούς αντιπάλους; Τους πρωθυπουργούς και υπουργούς, που ήταν στην εξουσία, όταν η Novartis έκανε πάρτι με τα φάρμακα!

Γιατί ενώ όλοι ασχολούνται μόνο με την πλευρά της υπόθεσης που έχει να κάνει με τα δικαιοσύνη, που είναι και πιο ενδιαφέρουσα και τελικά οι 9 υποθέσεις στις 10 μπήκαν στο αρχείο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την πολιτική ευθύνη. Δηλαδή τέσσερεις κυβερνήσεις, δεν πήραν μυρωδιά τι έκανε μια εταιρία με τους Γιατρούς κάτω από την μύτη τους, όταν υποτίθεται του έχουμε βάλει σκοπούς για να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρουν και αυτοί αποδείχθηκαν ανίκανοι.

Όπως γράψαμε και στην προηγούμενη επιφυλλίδα, είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε την Νέα Δημοκρατία της εποχής Μητσοτάκη ως πολιτικό φορέα και όχι ως εταιρία. Για μια εταιρία, εν προκειμένω την «Επιτελικό Κράτος Α.Ε.», οι πρακτικές της Novartis, της Siemens, των golden boy της ΔΕΗ, των fund, των offshore, των ιδιωτικών κολεγίων (που σπούδασαν και οι ίδιοι), των ιδιωτικών ασφαλιστικών είναι καθ’όλα αποδεκτές και ηθικές, στον ίδιο τον πυρήνα του Καπιταλισμού.

Οπως σκοπός την κάθε εταιρίας είναι να κερδοσκοπεί και να κατατροπώνει την αντίπαλη εταιρία, όπως το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, μέχρι να έρθει ένα μεγαλύτερο ψάρι και ούτω καθ’έξής, έτσι και η «Επιτελικό Κράτος Α.Ε.» όχι μόνον δεν αντιλαμβάνεται ως υποχρέωση της να περιφρουρήσει το συμφέρον του λαού και των αδυνάμων, αλλά τουναντίον τους αντιμετωπίζει ως αντιπάλους, το μικρό ψάρι που λέγαμε, στην πρόοδο και την ανάπτυξη, όπως την αντιλαμβάνεται.

Αυτή η αντίληψη της κοσμοθεώρησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, «Εγώ = Δημοκρατία», που το έχουν εμφυσήσει εξ απαλών ονύχων, μέχρι και σήμερα, με κάποια μάλιστα δημοσιογράφο μεσημεριανού μάλιστα να τον αποκαλει πριν μερικά χρόνια ως «το καλύτερο βιογραφικό της χώρας» (sic), εξηγεί και την δυσανεξία του ακόμη και στην πιο καλοπροαίρετη κριτική, ακόμη από φορείς και άτομα από την ίδια ιδεολογική πλευρά.

Εξηγεί την απώλεια ψυχραιμίας, όταν η δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ τoν ρώτησε το αυτονόητο για τις καταγγελίες από επίσημους θεσμούς, όπως η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, και την σφοδρή επίθεση κατά του Malik Azmani, αντιπρόεδρου του Renew Europe, για τη κατάντια της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

Εξηγεί το ότι η Νίκη Κεραμέως, αποφασίζει να αλλάξει εκ θεμελιών την Παιδεία χωρίς καν να συμβουλευτεί τους… συμβούλους του Υπουργείου, καθώς η ίδια δεν έχει περάσει ποτέ από το Ελληνικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και τα όσα γνωρίζει είναι επιδερμικά. Και βλέπουμε θεσμούς όπως η ΟΛΜΕ, που διοικούνται από την παράταξη της ΔΑΚΕ, να μην μπορούν καν να συναντηθούν με την Υπουργό, το τραγελαφικό με τους καθηγητές της ΠΟΣΔΕΠ να καταγγέλλουν ότι έμαθαν το νομοσχέδιο «από την τηλεόραση» και μετά τους το παρουσίασε το τελικό και ακόμη και η σκληροπυρηνική ΔΑΠ – ΝΔΦΚ να βγάζει οργισμένη ανακοίνωσή της γράφοντας «Πούλησε τη ψυχή της για μία θέση στο υπουργείο»

Εξηγεί το λυπηρό να προκαλεί ο ίδιος στη Βουλή συζήτηση για την κοινωνική πολιτική, και να πιστεύει πράγματι ότι είναι φιλεργατικός, επειδή έδωσε 1 εκατομμύριο ευρώ για 70 σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονική, αλλά έχει ψηφίσει έναν πτωχευτικό που έδωσε 150.000 κόκκινα δάνεια σε ξένα fund – συγγενείς καταγγέλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης – με δικαίωμα να ξεσπιτώνουν οικογένειες με απλή ειδοποίηση, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται να μοιράσει τα 27 δισεκατομμύρια από την Ευρώπη στους 10 πλουσιότερους Ελληνες για την επόμενη 10ετία

Οι ιδιοκτήτες της Χώρας έχουν ξεκινήσει Ταξικό πόλεμο μέχρι τέλους κατά των Ελλήνων και όπως φαίνεται νικάνε (στις δημοσκοπήσεις).

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Kontra News της 10 Ιουλίου 2022

 

 

Advertisement

One thought on “Ιδιοκτήτες της Χώρας: Ταξικός πόλεμος μέχρι τέλους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s