Σπίθα Ελευθερίας η Ελλάδα, προσάναμμα αφύπνισης οι blockupy


protester-holds-placard-during-anti-capitalist-blockupy-demonstration
του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Από τους indignados της plaza del sol, στους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα το 2011 γίναμε λίγο ψηλότεροι, πολιτικοποίησαμε τη βουβή κραυγή των λαών με την νίκη της σημερινής συγκυβέρνησης στις 25 Ιανουαρίου 2015.

Το «χιλιόχρονον Ραιχ» που ονειρευόταν ο Χίτλερ μπορεί να άλλαξε μορφή κι αντί Αρείας Φυλής να έχουμε σήμερα τις Αγορές, αλλά η νοοτροπία παρέμεινε η ίδια. Γιατί ούτως ή άλλως ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία είναι νοοτροπία (τρόπος του νοείν).

Επι δεκαετίες οι Ευρωπαϊκες Ελιτ πουλούσαν σαν βιτρίνα το «θαυμα» της Ευρώπης των λαών κι από πίσω άλλαξαν απλά τα συρματοπλέγματα του Αουσβιτς με τις βαρείες αλυσίδες του Χρεους.Την δεκαετία του 1990 μας έλεγαν «κάντε υπομονή και λιτότητα» για να μπούμε στην Ευρωπαϊκη οικογένεια και το Αγιο Δισκοπότηρο του Ευρώ.

Αντί ανάπτυξης και προοδού είδαμε τους μισθούς να μένουν στα 700 και να μπαίνουν τα θεμέλια για τους νεοσκλάβους του χρέους. Η γενια των G700 παραμυθιαζόταν όλη μέρα από τα ΜΜΕ εξαπάτησης, με την επίπλαστη ευημερία του «επιτυχημένου» με το Καγιέ και την ξανθιάς γλάστρας, ενώ οι τιμές ανέβαιναν στα ύψη από το «δωρέαν» χρήμα.

Κάποιοι την πάτησαν, άλλοι από ανάγκη – ακόμη κι οι πιο νοικοκύρηδες δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν με €700 σε τιμές Γερμανίας – χρεώθηκαν. Αλλά οι Τράπεζες τράβηξαν το χαλι όταν έφτασε το χρέος από το πλαστό τυπωμένο χρήμα στο όριο που ήθελαν ώστε να βάλουν χέρι σε αυτό που έχει πραγματικά αξία την γη.Ο έλεγχος στις μάζες εκτός από το χρέος, τους πέρασε και τις τύψεις ότι «μαζι τα φάγαμε» και την ενοχή ότι κι οι λαοί ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους, επειδή λέει συμπλήρωναν με δανεικά τα €200 από τα €700 για να βγάλουν το μήνα.

Πως να επαναστατήσεις όμως και να αντιδράσεις όταν όλες οι επιλογές, κόμματα, ΜΜΕ, διανοούμενοι Ράμφοκοέλιοι σου λεγαν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος;Η συγκυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου ανοίξε διάλογο σε ένα θέμα που όλοι ψιθύριζαν στην Ευρωπη, αλλά κανείς δεν τολμούσε να βγάλει στην επιφάνεια και το όνομα αυτού «Γερμανικός και Τραπεζικός Ιμπεριαλισμός».Ειναι η πρώτη κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες που δεν εξαρτάται από την εσωτερική κι εξωτερική διαπλοκή και απλά κατάφερε να πει το αυτονόητο. Το αυτονόητο που κανείς από τους συστημικους Πρωθυπουργούς δεν έλεγε στον λαο του γιατί απλά ήταν κυήματα αυτής της νεοφιλελεύθερης θανατηφόρας ασθένειας.Η συγκυβέρνηση ήταν η σπίθα που έβαλε φωτιά στην άνυδρη από αλληλεγγύη, γη της Ευρώπης.

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο μύνημα αυτών που αντέδρασαν στην Φρακφούρτη – για το προκλητικό νέο σύμβολο της τυραννίας, το κτήριο της ΕΚΤ αξιά 1,4δις – ήταν αφιερωμένο στην Ελλάδα και με τίτλο «Στην Ελλάδα με αγάπη»

Η αντιπαράθεση μόλις ξεκίνησε και δεν θα αφήσουν οι λίγοι, τους πεινασμένους να χορτάσουν και να γίνουν παράδειγμα μίμηση, για τους άλλους λαούς, μόλις αρχίσαμε κι οι «αφιερωσεις» θα είναι Πανευρωπαϊκές και θα έχουν και συνέχεια.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ της Κυριακής 22 Μαρτίου 2015

Advertisement