Apartheid στην Ελλάδα


του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Ο φασισμός είναι η περιφρόνηση και κάθε μορφή περιφρόνησης είναι το χαλί που στρώνεται για την έλευση του Φασισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του Γερμανικού επεκτατισμού και του Ευρωπαϊκού Φεντεραλισμού είναι η νεοφιλελεύθερη παράταξη που έχει οικειοποιηθεί την μαρκίζα της πρώην μεγάλης πατριωτικής παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτό το συνονθύλευμα πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ, της ΕΠΕΝ, της Πολιτικής Άνοιξης, του ΣΕΒ και της σοβαρής Χρυσής Αυγής έχει βρει στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη την αρχηγό που θα εκφράσει όλο το ταξικό μίσος της ελίτ στο χειμαζόμενο επί 11 χρόνια Ελληνικό λαό, χωρίς να ανοιγοκλείσει βλέφαρο.

Δεν είναι μόνο έλλειμμα της Νέας Δημοκρατίας, η πενία σε έμπειρο πολιτικό προσωπικό, υπάρχει σε όλους τους χώρους τα τελευταία χρόνια, αλλά το κυβερνών κόμμα είναι πλέον κόμμα φασόν των διάφορων λόμπι που σκοπός τους είναι φυσικά το κέρδος προνομιακά, εις βάρος φυσικά της δημοκρατίας και των «κάτω».

Την επικράτηση των τεχνοκρατών εις βάρος των πολιτικών την είχε προβλέψει και ο Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο βιβλίο του «Το λυκόφως των πολιτικών ηγεσιών» και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει έρθει η απόλυτη επιβεβαίωση. Το τεράστιο ποσοστό «τεχνοκρατών», οι μισοί από τους υπουργούς, δεν έχουν την υποχρέωση, ούτε την ενσυναίσθηση, να λογοδοτούν στο λαό και ούτε ίσως και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Έχουν τις δουλειές τους, ένιοι δεν έχουν πολιτικές βλέψεις, μπορούν να κάνουν οτιδήποτε χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.

Είναι οι Her Omnes του Κάφκα , αυτοί που ζουν με τους αριθμούς χωρίς να συλλογίζονται την τραγωδία των ανθρώπων. Έτσι όταν για παράδειγμα ο Γεννηματάς έπαιρνε την πολιτική απόφαση της δημιουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) προς όφελος τους συνόλου, ο σημερινός υπουργός θέλει να περάσει την μεγαλύτερη πανδημία των 100 χρόνων, με όσο το δυνατόν μικρότερη στήριξη στην Υγεία, χωρίς να πάρει ούτε μια ΜΕΘ, διαλύοντας τα πρωτοβάθμια ΤΟΜΥ που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Πολάκης εν μέσω μνημονίων,  απλά γιατί έτσι προστάζουν τα λόμπι των ιδιωτικών κλινικών. Γιατί πρώτα είναι το κέρδος και μετά η ανθρώπινη ζωή.

Η Υπουργός Παιδείας, αδιαφορεί για την… Παιδεία των μαθητών, μειώνοντας τους εισακτέους στα ΑΕΙ για να ωφεληθούν οι 5 – 6 ιδιώτες της εκπαίδευσης, εις βάρος, όχι μόνον των φτωχότερων πολιτών που υποτίθεται ότι υπηρετεί, αλλά και της ίδιας Ελλάδας, καθώς μειώνει την κατά κεφαλή καλλιέργεια με 30.000 λιγότερους φοιτητές τον χρόνο. Δηλαδή επιστρέφει στην αντίστοιχη Ελλάδα του 19 αιώνα, όπου ο αναλφαβητισμός ήταν μάστιγα, όταν το μέλλον για μια χώρα του 21ου  αιώνα, που θέλει να αναπτυχθεί είναι στην γνώση.

«Τα περιοριστικά μέτρα θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη» σημειώνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του.

Στον ίδιο αυτό φαίνεται λογικό, είναι ο τρόπος του νοείν, του νεοφιλελεύθερου, όπου στην νέα τάξη πραγμάτων που ευαγγελίζεται, τα πράγματα είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι. Αυτή την θεοποίηση του παραλόγου που θέτει σαν απόλυτη αλήθεια το τυχαίο της δύναμης, της απόλυτης δύναμης την είδαμε πρώτη φορά στην Γερμανία της δεκαετίας του 1930 και όλοι γνωρίζουμε που κατέληξε.

Κατά την απόλυτη αυτή αρχή, ο πραγματικός κόσμος αναλύεται μόνο πάνω στις αρχές της Αγοράς, του ανταγωνισμού, της προσφοράς και της ζήτησης, τίποτα πριν από αυτό και τίποτα μετά από αυτό δεν έχει καμία αξία. Το ανήθικο του ρατσιστικού διαχωρισμού εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, το νέο Apartheid (apart =  χωριστός) μπορεί να διχάζει την κοινωνία μας, αλλά όπως είπαμε οι νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες δεν λογοδοτούν απέναντι σε οποιαδήποτε ηθική αρχή, γιατί η μόνη αξία είναι το χρήμα και οι αριθμοί.

Οι λιμουζίνες με σωφέρ των Golden Boys της ΔΕΗ είναι λογική δαπάνη όπως είναι το να αυξάνουν το ρεύμα ( 180% από το 2009, με τους μισθούς μισθούς από τότε) στο μεροκαματιάρη που μόλις του μείωσαν το εισόδημα με τον εργασιακό, πληρώνοντας τον με ρεπό αντί χρημάτων.

Αποζημιώνουν την Fraport για τα κέρδη που υπολόγιζε  ότι θα είχε, αλλά ταυτόχρονα ψηφίζουν νόμο με τον οποίο η Τράπεζα θα αρπάζει την πρώτη κατοικία από τον οικογενειάρχη που έμεινε με τα 534 ευρώ με εντολή της κυβέρνησης.

Ο διαχωρισμός των εμβολιασμένων είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου σε όλους τους ταξικούς διαχωρισμούς που επιβάλλει με κάθε της απόφαση η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αν δεν φύγει σύντομα ή θα οδηγήσει σε ανώμαλες καταστάσεις ή δεν θα έχει απομείνει Ελλάδα για να σώσει η επόμενη κυβέρνηση, κι όχι μόνον στην οικονομία, αλλά και τα Εθνικά.

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Kontra News της Κυριακής 4 Ιουλίου 2021

 

 

 

Advertisement

One thought on “Apartheid στην Ελλάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s