Η δικαιοσύνη κι όχι οι “Πολιτικοί” είναι το αίτιον


.

“… οὐδεὶς ἑκὼν δίκαιος ἀλλ᾽ἀναγκαζόμενος, ὡς οὐκ ἀγαθοῦ ἰδίᾳ ὄντος, ἐπεὶ ὅπου γ ἂν οἴηταιἕκαστος οἷός τε ἔσεσθαι ἀδικεῖν, ἀδικεῖν, λυσιτελεῖν γὰρ δὴ οἴεται πᾶς ἀνὴρ πολὺ…*”  

ΠΛΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ 360C 

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Ενα πράγμα είναι υπερ-αρκετό να κάνουμε.

Να αποκτήσουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αν δεν φτιάξουμε Δημοκρατικό Πολίτευμα, ο,τι και να κάνουμε θα πάει στο βρόντο, οι μπετατζήδες θα μας πίνουν το αίμα, οι καναλάρχες θα μας κοιμίζουν κι οι διεφθαρμένοι Πολιτικοί θα παραμείνουν στις πρώτες θέσεις στα τηλεοπτικά πάνελ τους και θα εκλέγονται ξανα και ξανα όντας αναγνωρίσιμοι αν κι όχι ανεγνώρισμένοι

Εξηγούμαι,

Αυτό που έχουμε σήμερα, όσο η ενημέρωση ελέγχεται απο εργολάβους και νταβατζήδες δεν είναι Δημοκρατία, αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι Δημοκρατία, περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία.

Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε δημοκρατία, άν δεν έχουμε ….

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Οι λέξεις «δικαιοσύνη » κι «ελληνες εισαγγελείς», είναι στην εποχή μας εδω και δεκαετίες απλά πρωτοσέλιδα αλλα χωρίς αποτέλεσμα.

Ακομε πολλα, αλλά εκτός από τον Ακή Τσοχατζοπουλο, ουδέν. Όπως δεν ειναι όλοι οι πολιτικοί κλέφτες, δεν ειναι και όλοι αθώοι.

Πρώτη φορα έχουμε φτάσει τόσο κοντα στην απόδοση δικαιοσύνης στην ελιτ που δυναστεύει την Ελλάδα.

Υπερβολικό; ή απλώς η πραγματικότητα που όλοι ξέρουμε, αλλά κανείς δεν παραδέχεται;

Ξέρουμε όλοι τις περιπτώσεις.

Το έλλειμμα δικαιοσύνης, λοιπόν δεν είναι σύμπτωμα της διαφθοράς, αλλά το αίτιο.

Όπως κι ο Πλάτων είχε καταλάβει από νωρίς, η ανθρώπινη φύσις είναι σε διαρκή πόλεμο με την νόηση, από την μια είναι τα θηρία του ένστικτου της αυτοσυντήρησης κι από την άλλη το κάλλος, η αρετή και το ήθος (βλ.το απόσπασμα στην αρχή του άρθρου).

Ανάμεσα στις δύο φύσεις του ανθρωπίνου νου και ψυχής, είναι ένα τείχος.

Ενα τείχος που μας χωρίζει από τα ζώα, το τείχος είναι, το δίκαιο, που φέρνει ισορροπία στο χάος.

Φύλακες του τείχους είναι οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ.

ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΘΕΥΔΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ!

Αυτό έγινε στην Ελλάδα από το 1974 και μετά.

Έκλεψε ο Πρώτος την γλίτωσε, ακολούθησε ο δεύτερος κ.ο.κ. γέμισε ο τόπος καρχαρίες.

Οποιος νέος βγαίνει στην αγορά εργασίας τον πετάνε στην θάλασσα με τους καρχαρίες και του λένε κολύμπα. Μετά του λένε ανερυθρίαστα. «Μαζί τα Φάγαμε». Τους λίγους που θα επιβιώσουν τους χρησιμοποιούν ως παράδειγμα «επιτυχημενου» ωστε να δέχεται η μαζα το δουλεμποριο των ενοικιαζομένων και των ατομικών συμβάσεων

Χωρίς δικαιοσύνη λοιπον είμαστε ζούγκλα, όχι δημοκρατία.

Ακόμη και την μοναδική περίπτωση του Κοσκωτά η χούντα του χάους την χαρακτηρίζει ως το «Βρώμικο ’89» ! ! ! Δηλαδή η Απόδοση δικαιοσύνης (φυλάκιση Κοσκωτά) είναι το λάθος, ενώ η ατιμωρησία η «Δημοκρατία» ! ! !

Ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, του όψιμου «σωτήρα» Ευ.Βενιζέλου, απλώς επισημοποίησε τον γάμο του Άνομου με την Ατιμωρησία.

Το σύννομο έπαψε να είναι το ευνομον.

Αλλά ακόμη και με αυτόν τον νόμο, ποιος εμποδίζει τους δικαστές να τιμωρήσουν όλους τους άλλους;

Η σαπίλα της κακιστοκρατίας έχει φτάσει σε τέτοιο μέγεθος που ακόμη και η (δηθεν) ανεξάρτητη αρχή που επόπτει τα κανάλια, το ΕΣΡ, να είναι με παράνομη σύνθεση για χρόνια!

Δεν είμαι νομικός, αλλά δεν είμαι και στραβός, δεκαετιες σφυρίζουν τα δις γύρω μας, με στημένους διαγωνισμούς, όπως αποκαλύφθηκε, μοίραζαν μεταξύ τους τα δημόσια έργα και τα λεφτά το εκόβαν από μισθούς/συντάξεις/υγεία/σχολεία χωρις να κουνιέται φύλλο στα ΜΜΕ που ελέγχουν οι ίδιοι που είχαν στήσει το καρτέλ των στημένων διαγωνισμών !

Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α

Μια νέα κοινωνική Σεισάχθεια ειναι η μόνη διέξοδος, ώστε να ακολουθήσει κι η οικονομική Σεισάχθεια και η δίκαιη κατανομή πλούτου.

Αλλιως όλα θα ειναι μάταια, για κάθε ευρώ ανάπτυξης τα μισά θα καταλήγουν στα Panama Papers και τα αλλά μισά ως μίζα στη διαπλοκή και ο λαός θα τραβάει κουπί στις γαλέρες των ατομικών συμβασεων

Το μόνο μας όπλο η Παιδεία και δη η Ελληνική Παιδεία.

ΠΑΡΑΤΗΜΑ

* Σε ελεύθερη απόδοση «…κανένας δεν είναι δίκαιος με την θέλησή του αλλά από ανάγκη· γιατί η δικαιοσύνη δεν είναι αφ εαυτού της κάτι το καλό, αφού εκεί που καθένας θα νομίσει πως μπορεί να αδικεί, το κάνει. Γιατί κάθε άνθρωπος νομίζει, ότι η αδικία τον ωφελεί πολύ περισσότερο απ την δικαιοσύνη, και θα’ ναι σωστή η γνώμη του, όπως θα υποστηρίζει, όποιος πιστεύει σ αυτήν την θεωρία. …» Πλάτων Πολιτεία.

—————————

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s