Πλειστηριασμοι. Ο ρατσισμος δεν σταματα στους «λαθρο»‏


China-Forced-Evictions

«…ο Ελληνας στο παγκάκι, έχει περισσότερα κοινά με τον «λαθρο» της Αμυγδαλέζας, από τον «πατριωτή» Πρωθυπουργό και τα τσεκούρια του…»

 

Ο κ.Βορίδης στην εκπομπή ΕΝΙΚΟΣ του Νίκου Χατζηνικολάου, πρότεινε κυνικά σε έναν πολίτη που δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις φορολογικές επιβαρύνσεις, να ενοικιάσει το σπίτι του, να μετακομίσει σε ένα φθηνότερο, ώστε να πληρώνει τα παράλογα χαράτσια.

 

Λένε κι ένα άλλο ψέμμα, ότι δηλαδή σε όλες τις χώρες, πληρώνουν χαράτσια. Πληρώνουν μεν χαράτσια, για να υπάρχουν όμως κοινωνικές, δωρεάν κατοικίες, για τους Αστέγους, όχι για να ξεπλένουν τους Τραπεζίτες όπως εδώ, που έκλεισαν τον ΟΕΚ και του έκλεψαν τις καταθέσεις !

 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια τηλεοπτική υπερβολή του λόγου του αν δεν ήταν κανόνας όλων των μνημονιακών Κυβερνήσεων.

 

Από την πρώτη μέρα που υπογράφηκε το Μνημόνιο, ενώ στη ρητορεία το πρόβλημα της χώρας ήταν το έλλειμμα και το χρέος, «παραδόξως» όλα τα πρώτα μέτρα που πέρασαν εν μια νυκτί δεν ήταν δημοσιονομικά, αλλά αφορούσαν δικαιώματα εργασιακά και άλλα , καθώς και μια εμμονή στο Real Estate. Από τον Φεβρουάριο του 2011 η ξένοι «σωτήρες» είχαν βάλει στόχο την ακίνητη περιουσία.

 

Τι να τα κάνουν τα ακίνητα ; Ο λόγος που τα θέλουν είναι κι ο λόγος που οι Ελληνες έχουν σπίτια !

 

Λένε κι ένα άλλο ψέμμα, που θα αναλύσω σε επόμενη επιφυλλίδα, ότι σε όλες τις χώρες, πληρώνουν χαράτσια. Πληρώνουν μεν χαράτσια, για υπάρχουν όμως κοινωνικές δωρεάν κατοικίες για τους Αστέγους, όχι για να ξεπλένουν τους Τραπεζίτες, εδώ έκλεισαν τον ΟΕΚ και του έκλεψαν τις καταθέσεις !

 

Εξηγούμαι. Η χερσόνησος του Αίμου, τα βαλκάνια, ήταν πάντα μια περιοχή αναταράξεων από την Αρχαιότητα, με την Ελλάδα πάντα στο κέντρο του κυκλώνα.

 

Από το 1821 μέχρι σήμερα ζούσαμε έναν πόλεμο ή άλλη ανωμαλία, κάθε δέκα χρόνια, περίπου, 1897, 1912, 1914, 1922, 1940, 1949, 1967, 1974 ενώ και το νόμισμα, ποτέ δεν ήταν σταθερό και αν πάσα στιγμή μπορούσε να υποτιμηθεί.

 

Οποιος πέρναγε από την Ελλάδα έκανε κι ένα πλιάτσικο, τι ήταν πιο σίγουρο από λίγο γη ; Η γη είναι το Risk Managment του φτωχού ο,τι και να γίνει δεν χάνει την αξία της, ούτε μπορούν να την μετακινήσουν.

 

Ερχόμαστε στο σήμερα, όπου τα Ελληνικά Ομολογα έχουν χάσει την αξία τους, το χρέος μας είναι «μη βιώσιμο» και οι καλοί κουτόφραγκοι, μας δανείζουν ακόμη περισσότερα για να μας σώσουν, με την ευθραυστη υπόσχεση ότι θα τους αποπληρώσουμε σε 40 και πλέον έτη.

 

Είναι όμως τόσο αφελείς ; Μα δεν είναι η αποπληρωμή του χρέους ο σκοπός τους, αλλά το μέσον για το μόνο πράγμα που έχει πράγματι αξία, για πάντα , την γη ! Και μάλιστα εκατονταπλάσιας αξία από αυτά που δάνεισαν !

 

Ο τρόπος είναι πλέον φανερός και θα ξεκινήσει με τους πλειστηριασμούς από την 1/1/2014, αφού έχουν όμως όλα τα προηγούμενα χρόνια αποπροσωποποιήσει τον οφειλέτη-φοροφυγά-δανειολήπτη. Δεν έχει σημασία που οι φόροι είναι καταχρηστικοί, δηλαδή δεν επιβάλλονται σε κέρδη αλλά είναι κεφαλικοί κι αυθαίρετοι, ούτε ότι ο πολίτης έχασε το εισόδημά του για να σωθεί η Τράπεζα, που θα του πάρει το σπίτι, επειδή δεν έχει εισόδημα ! Ειναι Εγκληματίας κι άρα του αξίζει !

 

Ειναι η εξέλιξη του φυλετικού ρατσισμού, σε ταξικό ρατσισμό.

 

Η ομάδα της πολιτικής άνοιξης και της διαπλεκόμενης ελιτ που μαζί με το ΠαΣοΚ κυβερνούν τον τόπο, αφού πρώτα «καθάρισαν» την Αθήνα από τους «λαθρομετανάστες» τώρα με το ίδιο σκεπτικό και νοοτροπία θα «καθαρίσουν» τους Ελληνες.

 

Για την Αρεία Ελιτ η μεσαία τάξη, ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της, θεωρούν ανυπόφορο να μοιράζονται τον πλούτο της χώρας με αυτούς που κατατάσσουν στην Εργατική Τάξη.

 

Κι αν κάποτε ο Δουλέμπορος ήταν υπεύθυνος για την συντήρηση των σκλάβων του, σήμερα με 2εκ ανέργους και τις εργολαβικές εταιρείες ενοικιαζόμενων εργαζομένων, χωρίς άδειες, χωρίς δώρα, χωρίς ασφάλιση και τις απολύσεις χωρίς αποζημίωση, απλώς του αντικαθιστούν κατά βούληση.

 

Οι Μπετατζίδες και οι Υπουργοί μας, έχουν περισσότερα κοινά με τον Σόρος και τον Μπλανκφαϊν, παρά με την Ελλάδα, οι Βρυξέλλες είναι πιο κοντά στην Παιδεία τους και στη σκέψη τους, από το Πέραμα ή το Νεώριο της Σύρου.

 

Δεν είναι κυνικοί , είναι απλά ο εαυτός τους. Ειναι οι πολιτικοί του νεποτισμού και των κολεγίων, και στο συντηρητικό νεοφιλελευθερισμό τους, το κοινωνικό κράτος είναι εμπόδιο, οι φόροι είναι καλοί μόνο όταν καταβάλλονται από την βάση, της «τροφικής αλυσίδας» για να πληρώνονται τα δαπανηρά «μεγάλα έργα» και «κομμουνιστικοι» όταν αφορούν τις πολυεθνικές τους κι άρα ένα καλός λόγος για πάνε σε off shore.

 

Ο φασισμός κι ο ρατσισμός δεν έχει χρώμα, είναι νοοτροπία, μαυρός, μπλέ ή πράσινος είναι στην Εξουσία και μας κυβερνά, οταν καταλάβουμε ότι ο Ελληνας στο παγκάκι, έχει περισσότερα κοινά με τον «λαθρο» της Αμυγδαλέζας, από τον «πατριωτή» Πρωθυπουργό και τα τσεκούρια του, θα είναι το πρώτο βήμα για την ανατροπή τους.

 

το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, 1 Δεκεμβρίου 2013

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s