Αποτυχημενη Κεραμεως επιτυχημένη προπαγάνδα


του Αυγερινού Χατζηχρυσού

«Ο φασισμός είναι νοοτροπίαδεν είναι ιδεολογία…»  ήταν μια από τις πιο γνωστές ατάκες του Τζίμη (ένας ήταν) και αυτή η κυβέρνηση ή μάλλον η συγκυβέρνηση ΣΕΒ και σοβαρής Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνει την ατάκα του κάθε μέρα και κάθε λεπτό. Δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη και η Παιδεία από τις μεσαιωνικές αγκυλώσεις και τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της ελίτ.

Βέβαια οι εμμονές τους έχουν κάποια βάση. Οι άριστοι της κοινωνικής τους τάξης, δεν χρειάζονται την καλλιέργεια, απλά να πάρουν το χαρτί. Ούτε χρειάστηκε να ποτέ να διεκδικήσουν τίποτα, εκτός από το να πάρουν καινούργιο αυτοκίνητο, ή  iPhone.

Ναι πράγματι το σύστημα Παιδείας στην Ελλάδα δεν είναι ονειρικό, έτσι που είναι δομημένη η εκπαίδευση, τα αρχαία αντί να σε φέρνουν σε επαφή με την κριτική σκέψη του Αριστοτέλη και το «Ορθώς διανοείσθαι, δια το ορθώς κοινωνείν» καταντούν ένα αποκρουστικό μάθημα για να βγει η ύλη. Τα θρησκευτικά αντί να είναι οντολογική αναζήτηση, από την μεταφυσική μέχρι τον μηδενισμό του Heidegger είναι κατήχηση και η Ιστορία αντί ταξίδι στον χρόνο, είναι παπαγαλία. Τα περισσότερα παιδιά μπορεί να βλέπουν ως αγγαρεία την Ιστορία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δίψα δεν υπάρχει, η μέθοδος είναι το πρόβλημα.

Χρειάζεται βελτίωση; Ναι. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό από μια σκοταδιστική κυβέρνηση. Είναι στην ρίζα της νοοτροπίας τους (τρόπος-του-νοείν) που αναφέραμε πιο πάνω η οπτική της εκπαίδευσης, ως στρατιωτική εκπαίδευση και όχι ταξίδι στην γνώση.

Ο δάσκαλος – καθηγητής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι για να προσφέρει αγωγή Παιδείας, αλλά ένας εκπρόσωπος της κρατικής εξουσίας. Δεν είναι παιδ-αγωγός που θα προσφέρει γνώση, αλλά ένας Ταλιμπάν που θα μαντρώσει τα παιδιά, θα τους μάθει τις τεχνικές δεξιότητες που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας και μετά θα τους πετάξει στα μεσοπέλαγα της ανεργίας όπου «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» κατά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, απλά σας παραπέμπω στην ανακοίνωση της Νίκης Υπουργού της Πέμπτης  1 Οκτωβρίου όπου καλεί τους διευθυντές εκπαίδευσης να γίνουν οι ρουφιάνοι του Υπουργείου Παιδείας και να αναφέρουν στα κεντρικά όσα ανήλικα παιδία κάνουν κατάληψη ώστε να εξαιρεθούν από την τηλεκπαίδευση.

Αυτή είναι η νοοτροπία του δυνάστη δείγμα της μειωμένης καλλιέργειας του πολιτικού προσωπικού και των δημοσιογραφούντων που έσπευσαν να επικροτήσουν αυτή τη πρωτοβουλία της Υπουργού που καταλύει κάθε έννοια εύνομου Κράτους. Εκτός από την κατάλυση της δημοκρατίας, που θα περιγράψουμε παρακάτω, σπάει κάθε δεσμό μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή, ότι πιο αντιπαιδαγωγικό.

Η εξουσία είναι δύναμη και η δύναμη δεν απέχει πολύ από την βία, είτε είναι σωματική, όπως τα δακρυγόνα και το ξύλο που των ΜΑΤ στους μαθητές ή στους γιατρούς, είτε η ψυχολογική βία της υπουργού που επιδιώκει να αποκλείσει τους μαθητές οι οποίοι κάνουν κατάληψη, για την δικής της ανικανότητα να οργανώσει τα σχολεία εν μέσω πανδημία.

Οσοι κάνουν κατάληψη δηλαδή, αντί διαλόγου θα νιώσουν την εκδικητικότητα των «πάνω». ¨Δεν ύπαρχετε, επειδή δεν αξίζει να υπάρχετε» είναι η αντίληψη των «πάνω» για τους «κάτω» όπως την περιγράφει ο Γκαλεάνο (Ένας κόσμος ανάποδα). Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι οι πάνω επιβάλλονται, λόγω των οικονομικών συσχετισμών, όπως και τον Ιούλιο κέρδισαν και τις εκλογές κάνοντας την ακριβότερη προεκλογική εκστρατεία στην Ιστορία της Χώρας.

Είναι πραγματικότητα επίσης ότι με τα εκατομμύρια γνωστής και άγνωστης προέλευσης, ελέγχουν την ενημέρωση. Έτσι σήμερα που γράφεται η επιφυλλίδα είναι 15η μέρα που η Καρδίτσα είναι χωρίς φως και νερό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπέρλαμπρη εξυμνήθηκαν από όλα Μέσα Ενημέρωσης γιατί φωταγώγησαν την Ακρόπολη σε άλλο ένα αυτάρεσκο  soirée ανταλλαγής φιλοφρονήσεων

 

O Τσόµσκι το είχε περιγράψει γράφοντας «Σε µια ολοκληρωτική κοινωνία, οι µηχανισµοί της πλυσης εγκέφαλου είναι απλοί και διαφανείς. Το κράτος ορίζει την επίσημη αλήθεια. Οι τεχνοκράτες και οι διανοούµενοι–διαμορφωτές της κοινής γνώµης παπαγαλίζουν το επίσημο δόγμα, που είναι εύκολα αναγνωρίσιµο. Μπορεί κανείς να αναγνωρίσει το προπαγανδιστικό µμήνυμα και να το απορρίψει, τουλάχιστον σιωπηρά. Η δημόσια
έκφραση της απόρριψης ενέχει κίνδυνο, η βαρύτητα του οποίου εξαρτάται από το βαθμό βιαιότητας
του καθεστώτος.»

Δουλεία του Υπουργείο Παιδείας είναι να παρέχει… Παιδεία και αν αυτή δεν παρέχεται τότε η Υπουργός και οι Υφυπουργοί Παραβιάζουν το Σύνταγμα, όχι τα ανήλικα Παιδιά που απαιτούν να τηρηθεί το Σύνταγμα. Αν οι μαθητές με την κατάληψη παραβιάζουν τον νόμο, η υπουργός με την ανικανότητά της παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι, ότι απέναντι στο αντι-εκπαιδευτικό Υπουργείο Παιδείας, οι καταλήψεις είναι ό,τι πιο υγιές στην Ελληνική κοινωνία. Είναι δείγμα κοινωνικής υγείας η αντίσταση στη χαυνότητα των ριάλιτι τηλεσκουπιδιών και lifestyle. Είναι τα αντισώματα της κοινωνίας στο κορωνοϊό της νεοφιλελεύθερης λοιμικής

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Kontra News της Κυριακής 4 Οκτωβρίου 2020

Advertisement

One thought on “Αποτυχημενη Κεραμεως επιτυχημένη προπαγάνδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s