Αδέλφια τέρμα τα Ψέμματα…!


Την  επόμενη Κυριακή διενεργούνται ίσως οι πιο κρίσιμες εκλογές του τόπου που θα καθορίσουν το μελλον των Δήμων και των Περιφερειών μας για τα επόμενα 5 έτη.  Ειναι επίσης οι πιο θολές δημοσκοπικά λόγω της πολυδιασπασης των μεταπολιτευτικών πυλώνων του δικομματισμού, αλλά και της νέας μορφής «λογοκρισίας» της…υπερπροσφοράς πληροφορίας.

Αντι να έρθουν σε κατά μέτωπο αντιπαράθεση με τον αντίπαλο στην επιχειρηματολογία απλά δημιουργούν και υπερπροσφέρουν «βολικούς’ αντιπάλους. Ετσι σε κάθε Δήμο εκτός από τους γνωστούς μας κομματικούς σχηματισμούς ξεπρόβαλλαν και δεκάδες άλλοι δήθεν»ανεξάρτητοι» που θα απορροφούν ψήφους από όσους πράγματι κατεβαίνουν ανεξάρτητοι, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι.

«Νεα Ελλαδα», «Ποτάμια» κι «Ελιες» είναι μερικά από τα νέα σχήματα, χτισμένα με ο,τι χειρότερο έχει να προσφέρει η καταρρέουσα μεταπολίτευση με το ΠαΣοΚ να συμπαρασύρει μαζί του και τον αιώνιο «αντίπαλο» στα λόγια, που όμως διαχρονικά εναλλασόνταν βολικά στην ίδια καρέκλα.

Ειναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο πάντως, το ότι υπάρχουν τόσοι συμπολίτες μας που σηκώθηκαν από την καναπέ για πρώτη φορά κι αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά. Τα δημοκρατικά ανακλαστικά δείχνουν ότι υπάρχει κάτι υγιές ακόμη στην Ελληνική κοινωνία απέναντι στην Προπαγάνδα και τους συστημικούς φασίστες, όσο κι αν απειλούν κάποιοι οτι αν δεν τους ψηφίσουμε, θα χάσουμε την «σταθερότητα» -ποιά;- και θα μας μετατρέψουν σε Ουκρανία.

Μόνο αδέλφια , τα ψέμματα τελείωσαν, ο Καλλικράτης είναι το Μνημόνιο, ο πρώτος μάλιστα νόμος του Μνημονίου !

Οσοι καλώς ή κακώς εντάχθηκατε σε μνημονιακό συνδιασμό είτε γιατί πιστεψατε ότι μνημόνιο τελείωσε, είτε γιατί φοβηθήκατε την «σταθερότητα», το νόυ σας γιατί σας θέλουν συνενόχους στο έγκλημα τους.

Εσεις θα κληθείτε να εφαρμόσετε αυτά που άλλοι ψήφισαν. Θα σας έρθει μια μέρα ένα χαρτί με απολύσεις, Καλλικρατική υποχρέωση και θα πρέπει να απολύσεται τον αδελφό σας, τον ξάδελφο σας, τον γείτονα σας που θα βλέπετε στο δρόμο, την ίδια ώρα που ο Υπουργός θα είναι στην άνετη πισίνα του να απολαμβάνει τον παχυλό μισθό του.

Οσοι γνωρίζουμε που πάμε, απέναντι σε όλα, με στόχο μας το τέλος της μεταπολίτευσης, με υπομονή και μα παράδειγμα μας την Κερατέα, τις Σκουρίες, την ΕΡΤ και τις απολυμένες καθαρίστριες να μας θυμίζουν ότι κανένας λαϊκος αγώνας δεν μπορεί να ηττηθεί αν δεν χάσουμε πρώτα εμείς την πίστη μας. Γιατί είμαστε με το δίκαιο και είναι με το άδικο.

το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, 11 Μαιου 2014

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s