Εγώ, ο υποκινητής !


 

ImageHandler

Εγώ, ο υποκινητής.

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

twitter @avgerinosx

Στο μύθο της Πανδώρας έχει μείνει η γνωστή φράση του κουτιού της Πανδώρας ως να ήταν η Πανδώρα που τοποθέτησε όλα τα κακά στο πιθάρι ενώ ήταν αυτή που τα αποκάλυψε κι όχι η δημιουργός.

Τα παιδιά στοχοποιούνται και στέλνουν και μαντρόσκυλα της ΧΑ στα σχολεία να τραμπουκίσουν γιατί αντι-δρασαν !

Ποινικοποιούν την αντι-δραση ωστέ να μην αποκαλυφθεί η εγκληματική … δράση τους που προκάλεσε αυτές τις αντι-δρασεις !

Ολα τα αυταρχικά καθεστώτα, χρειάζονται μια μάσκα νομιμοποίησης της εξουσίας τους, ωστε να κυβερνούν αυταρχικά παραβιάζοντας κάθε αρχή ηθικής και ισότητας ύπο την κάλυψη της αυτοάμυνας. Οποιος όμως παραδίδει λίγο – λίγο την ελευθερία του για να μην χάσει την ψευδαίσθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας του στο τέλος θα χάσει και τα τρία.

Ετσι η ιδιότυπη χούντα με την πρόβεια της δημοκρατικής νομιμοποίησης, αφού κέρδισε τις εκλογές του 2012 με ψυχολογική βια, απειλές και υποσχέσεις περίπου 1εκ νέων θέσεων εργασίας – 150χιλ η ΝΔ και 700χιλ το ΠαΣοΚ- για να κρατηθεί στην εξουσία έχει ανάγκη να δημιουργεί διαρκώς εχθρούς.

Οπως ακριβώς κάνει για παράδειγμα η Τουρκία όταν για την δική της εσωτερική κατανάλωση προκαλεί θερμά επεισόδια με την Χώρα μας.

Ετσι ο Λοβέρδος για να κλείσει την μοναδική παιδοκαρδιοχειρουργική στην Ελλάδα κατήγγειλε ότι κάποιοι ιατροί παίρνουν φακελάκια αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλοι οι ιατροί παίρνουν φακελάκια, όποτε καλύτερα να μπει λουκέτο !

Το ίδιο έγινε και με την ΕΡΤ, που έκλεισαν μια εταιρία 2,700 ατόμων, επειδή 30-40 διορισμένοι των κομμάτων ήταν λαμόγια, έστειλαν εισαγγελείς και ΜΑΤ για να επιβάλλουν την…τάξη. Φυσικά «ταξη» εννοούσαν την όργιο ρουσφετιού ημετέρων στην ΝΕΡΙΤ και τα κομμάτικα δελτία ειδήσεων που θα ζήλευε και η Βόρειος Κορέα.

Επιστρέφουμε πάλι στο σήμερα όπου εισαγγελείς και Υπουργός, τυχαία ο Λοβέρδος αναζητούν υποκινητές στις καταλήψεις των σχολείων για να γίνουν τα μαθήματα «όπως ορίζει ο νόμος».

Σαν συνταγματολόγος ο κ.Λοβέρδος σίγουρα θα γνωρίζει τον Ronald Dworkin που έχει ασχοληθεί με την έννοια του δικαίου και της ηθικής ερμηνείας του και φυσικά επέλεξε την νεοφιλελεύθερη εκδοχή της ελευθεριότητας , αντί της ελευθερίας και της ισότητας της ευημερίας.

Για παράδειγμα ζητούν την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, γιατί δήθεν παραβιάζουν τις ελευθερίες τους και ζητούν την κατάργηση αυτών, με το φαντασιακό επιχείρημα ότι μπορεί να αυξηθούν οι μισθοί , αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να έχουν την «ελευθερία» να στερούν την ελευθερία των εργαζομένων μετατρέποντας τους σε ενοικιαζόμενους σκλάβους, στο όνομα της φιλελευθερίας !

Στα σχολεία λοιπόν πρέπει (;) να παρέμβει εισαγγελέας για μην παρακωλύεται η διδασκαλία και η ελευθερία στην γνώση.

  • Δεν βρίσκουν κανένα λόγο παρέμβασης όταν λιποθυμούν παιδιά στα σχολεία και δεν έχουν ίσες ευκαιρίες.
  • Δεν βρίσκουν κανένα λόγο παρέμβασης όταν κρυώνουν στα σχολεία γιατί το ΥΠΕΚΑ προτίμησε να δώσει 15εκ για γλάστρες στα σχολικά κτήρια.
  • Δεν βρίσκουν κανένα λόγο παρέμβασης όταν δεν έχουν βιβλία γιατί έπρεπε να πάρουν οι ιδιώτες τα ακριβότερα σχολικά εγχειρίδια
  • Δεν βρίσκουν κανένα λόγο παρέμβασης όταν δεν υπάρχουν δάσκαλοι γιατί η Τροικα θέλει τα χρήματα για να παρουσιάζει πλεόνασμα.
  • Δίνουν όμως στην κοινωνία που διψάει για αίμα τους «υποκινητές των καταλήψεων» και από πίσω περνάνε τα δις της διαπλοκής.

«Ενα πολιτικό πλάνο, που δεν μπορεί να εφαρμοστεί παρά μόνο με στρατιώτες δεν διαρκεί πολύ» έλεγε ο Μπερναντ Σω , το τέλος τους πλησιάζει και όσο νομιμόφρωσυνη και να πουλήσουν στην προπαγάνδα τους, όσο ο Χριστοφοράκος και η Λιστα Λαγκάρντ είναι στο απυρόβλητο, τα ειδικά δικαστήρια τους περιμένουν.

Αντί Επιλόγου

Ειναι τόσο γελοίοι οι πατριδέμπορες φασίστες εκ του ΛαΟΣ υπουργοί, γιατί ενώ ζητούσαν να διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικα από το δημοτικό, τώρα που ήρθαν στην εξουσία απέλυσαν τους Καθηγητές που θα τα δίδασκαν και θέλουν να κλείσουν και τα Πανεπιστήμια που τους εκπαίδευαν !

το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, 9 Νοεμβρίου 2014

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s