Ο προάγγελος του Πραξικοπήματος #ThisIsACoup


van_rombuy

Το 61,3% ΟΧΙ ξεγύμνωσε το σχεδιο που ετοίμαζαν 5 χρόνια!

Την Παρασκευή το πρωι ο Νεοφιλελεύθερος Guy Verhofstadt με ένα κατάπτυστο κείμενο, παραδέχεται πλέον εξόφθαλμα ότι πρόκειται για Πραξικόπημα. Η δυσβάσταχτη συμφωνία που δίνουν στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα να μην την μετατρέψουν σε τριτοκοσμική, δεν έχει σκοπό την διάσωση της οικονομίας, αλλά την επιβολή της Ευρωπαικής δικτατορίας που σχεδιάζουν εδώ και δυο δεκαετίες, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση.

Η κίνηση Τσίπρα να πάει σε δημοκρατικό δημοψήφισμα και να κερδίσει το ΟΧΙ ράγισε για μια στιγμή τα σχέδια ετών να υποτάξουν τους λαούς της Ευρώπης σε έναν Τραπεζίτη.

Εχθες ο GuyVerhofstadt έγραψε στα Ελληνικα «Για να βγει η Ευρώπη από την κρίση, η Ευρωζώνη πρέπει να δράσει άμεσα, να εφαρμόσει ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσουν μία γνήσια πολιτική και οικονομική ένωση και θα εξασφαλίσουν ότι μία τέτοια κρίση δεν θα επαναληφθεί. …Αυτό σημαίνει σύστημα κοινής διαχείρισης του χρέους και ένα ευρωπαϊκό υπουργείο οικονομικών.» και φυσικά έμμεσα προτείνει τον εαυτό του ως υποψήφιο για Υπερ-Υπουργό-Δικτάτορα Οικονομικών.

Αυτό όμως σχεδιάζεται για χρόνια, από την ίδρυση της Ευρωζώνης, το πρόβλημα όμως ήταν στο πως να δεχθούν οι λαοι της Ευρώπης , να παραδώσουν την Δημοκρατία τους, σε ένα διευθυντήριο ενός Τραπεζίτη.

Μα φυσικά το οικονομικό αδιέξοδο, που θα κάνει τους λαούς να παρακαλάνε να τους σώσει από την πείνα ένας Τραπεζίτης σαν τον Ντράγκι ή τον Σοιμπλε.

Το ΟΧΙ των Ελλήνων τους χάλασε πρόσκαιρα το σχέδιο.

Ως τεκμηρίωση των όσων γράφω σας παραπέμπω στην «Επιτροπή των Τεσσάρων» που συνεστήθη τον Σεπτέμβριο του 2012, με αντικείμενο την μεθόδευση και δημιουργία ενός Κεντρικού Προυπολογισμού με έναν Υπερ-Υπουργο-Οικονομικών στον οποίο θα παραδοθούν ολοι οι Προυπολογισμοί των χωρών μελών της Ευρωζώνης. Στην «Επιτροπή των Τεσσάρων» ήταν οι Van Rompuy ο José Manuel Barroso, ο Mario Draghi, και ο Jean-Claude Juncker.

Η 7σέλιδη έκθεση τους έγραφε από το 2012 για τα IOU που ήρθαν προχθες στο προσκήνιο.

Η επίμαχη παράγραφος είναι

«Μια πλήρης δημοσιονομική ένωση θα μπορούσε να ισχυροποιηθεί σε μέγεθος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αν φέρει ταυτόχρονα (για παράδειγμα, τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Υπουργείου Οικονομικών) και ένα κεντρικό προϋπολογισμό, του οποίου ο ρόλος και οι λειτουργίες θα πρέπει να οριστεί…. Ο κεντρικός προϋπολογισμος (είναι αναγκαίος) για τη ζώνη του ευρώ, για την αποτροπή όποιας απροσδιόριστης «μετάδοσης». Αυτός με τη σειρά του θα μπορούσε να παρέχει «Limited Edition IOUs», και εφόσον οι κίνδυνοι κατανεμηθούν καταλλήλως μαζί με εγγυήσεις για την αποτροπή της όποιας «ηθικής επιχείρησης» »

Φυσικά όταν διάβαζα του 2012 δεν καταλάβαινα τι εννοούσε με τον όρο σε αποσιωπητικά στο κείμενο «moralischen Wagnissen» (ηθικές επιχειρήσεις), μετά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα όλοι καταλάβαμε.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ της Κυριακής 19 Ιουλίου 2015

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s