Τι είναι Νεοφιλελεύθερος μπαμπά;


neoliberal-glitter-puke-vommit.

του Αυγερινού Χατζηχρυσου
twitter @avgerinosx

Τα ρετάλια του Σημίτη έχουν κυβερνήσει 40χρόνια και τρώνε με χρυσά κουτάλια κάνοντας επάγγελμα την διαπλοκή. Με τους φορους σου να κάνουν πανάκριβα έργα, κάποιες φορές κι αχρείαστα, να δίνουν ενα ξεροκόμματο στο λαο (θυμάστε την γενιά των G700;), να στέλνουν τα λεφτά στις οφσορ και το βράδυ απο τα κανάλια τους, να σου λένε «Μαζί τα φάγαμε».

Επειδή δεν τους έφταναν οι φόροι σου, που αντί για σχολεια και νοσοκομεία, γινόντουσταν πίσσα και διόδια, έβαζαν και χέρι στις καταθέσεις σου, αυτές που φύλαγες για τα γεράματα, στα Ταμεια ξεπλένοντας τα σε στημένες μετοχες.

Μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά. Τα 32 τρις δολάρια (σχεδον δυο φορές το εθνικό χρέος των ΗΠΑ και το μισό παγκόσμιο χρέος) ειναι ξεκάθαρη φοροδιαφυγή. Ο τρόπος μάλιστα που αντιμετωπίστηκε απο τα παγκόσμια ΜΜΕ (που ανήκουν στους ίδιους φοροφυγάδες) δεν ήταν απολογητικός, αντίθετα το πήραν ως ευκαιρία επίδειξης δύναμης.

Η ελίτ μπορει να φοροδιαφεύγει και να ψηφίζει και τους νομους, που θα ξεσπιτώσουν έναν Ισπανό/Ιρλανδο που δεν πλήρωσε τους φόρους του, αλλά από την άλλη θα επιτρέψουν σε άλλον Ισπανό/Αγγλο/Γάλλο/Ελληνα οφσορακια με καρτέλ να μην πληρώσει κανέναν φορο απλά γιατι ανήκει υψηλοτερα ταξικά στην «τροφική αλυσίδα».

Η Γαλλία αυτούς τους μήνες περνάει κι αυτή μετά την Ελλάδα, απο την πριονοκορδέλα του νεοφιλελευθερισμού. Πρέπει να προλάβουν πριν το Ελληνικό παράδειγμα το «αλλου δρόμου» γίνει επιδημία στην Ευρώπη. Γιατί υπάρχει κι άλλος δρόμος, αλλά πρέπει να καταπολεμηθει. Στην Ελλάδα η γάγγραινα της διαπλοκής είναι πολύ βαθειά, τα ΜΜΕ δεν έχουν σκοπό να αφήσουν την «Πρώτη Φορά χωρις Διαπλοκή» να πάρει ανάσα, οι Γύπες των Αγορών δεν θα αφήσουν κανεναν, να τους χαλάσει το πολιτικό προσωπικό που ανέδειξαν μέσα από την ατζέντα του Χριστοφοράκου

Δυστυχως για μια ακόμη φόρα, η Ελλάδα ειναι πολυδιασπασμένη ενώ η διαπλοκή ενωμένη μέχρι τον τελευταίο κλητήρα. Η Πορτογαλία δέχεται ανηλεή πόλεμο ωστε να μην σχηματιστει αντιδραστική κυβέρνηση, στην Ισπανία  φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα, αλλά κι εκεί ο πόλεμος απο τους νεοφιλελεύθερους είναι απόλυτος

Η άνοδος του ναζισμού είναι η επόμενη επιλογή του Νεοφιλελευθερισμού ωστε να μην υπάρξει «άλλος δρομος». Αλλωστε, ταιριάζουν σε όλα εκτός από το ότι οι φασίστες ξυριζουν το κεφάλι, ενώ οι νεοφιλελευθεροι προτιμούν τις γραβάτες.

Η ακροδεξιας βολεύει αφάνταστα. Καλύτερα να αποσχολεί τον άνεργο πως θα κανιβαλίσει τον διπλανό του άνεργο/ξένο/μετανάστη/προσφυγα/άλλο άνεργο, για ένα ξεροκόμματο που θα του πετάξει ο «φιλάνθρωπος» Νεοφιλελεύθερος, παρά να ασχοληθεί με τον μιζαδόρο λαμόγιο που ειναι στα Panama Papers και έκανε καρτέλ με άλλους εργολάβους για να στήνει διαγωνισμούς

Κάποιοι, μάλιστα έσπευσαν να υπερασπιστούν την ανομία με το γνωστό νεοφιλελεύθερο κουτόχορτο, των «επιτυχημένων» που τους ζηλεύουν οι κακοί «φτωχοι» και οτι όλα ειναι «κομμουνιστικός» πολέμος κατά των καημένων λαμόγιων απο τους κρατιστες για να συντηρείται το σπάταλο κοινωνικό κράτος που μοιράζει λεφτά σε χαραμοφάηδες (που θέλουν να έχουν νοσοκομεια, σχολεια, νερο, ρευμα) ενω θα επρεπε να ζουν σε φαβέλας

Εδω και καιρό έχουν ξεκινήσει όλοι οι Νεοφιλελεύθεροι απολογητές να μας πείσουν ότι …δεν είναι Νεοφιλελεύθεροι.

Το τερμάτισαν. Ο,τι καλύτερο έχει γραφτεί ποτέ απο φιλελέ ειναι το επιχείρημα ότι «Τα 32 τρις δολάρια (σχεδον δυο φορές το εθνικό χρέος των ΗΠΑ) των φοροφυγάδων πλουσίων στον Παναμά είναι αντιπερισπασμός των κρατιστών, για να συντηρείται το σπάταλο κοινωνικό κράτος που μοιράζει λεφτά σε χαραμοφάηδες»

Πρώτος ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τις εκλογές την ΝΔ για να βγάλει από πάνω του την ρετσινιά δηλώνοντας «Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος, δεν ξέρω τι πάει να πει αυτός ο όρος». Αυτά μέχρι να ανέβει στο βήμα της Βουλής, γιατί στην παρθενική του εμφάνιση στην Βουλή ως προέδρου της ΝΔ, κατηγόρησε την συγκυβέρνηση λέγοντας τους ότι «δεν ενδιαφέρεστε για τους αριθμούς, εσείς ενδιαφέρεστε για τους ανθρώπους», έγκλημα που κι ο γράφων δηλώνει…ένοχος.

Η Άννα Διαμαντοπούλου είχε ως επιχείρημα ότι δεν υπάρχει κάποιο κόμμα ή κράτος στην Ευρώπη που να λέει δημόσια ότι είναι Νεοφιλελεύθερο γιατί «Στη χώρα μας όπου η οικονομία έφτασε να εξαρτάται κατά 65% από το κράτος, όλοι αλληλοκατηγορούνται ως νεοφιλελεύθεροι!» κι άρα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι νεοφιλελεύθερο.

Φυσικά δεν είναι τυχαίο που η κα Διαμαντοπούλου ήταν παρούσα στο συνέδριο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ενώ νωρίτερα είχε κι επαφές προσέγγισης με τον Μητσοτάκη, επειδή «δεν είναι νεοφιλελεύθερη» κατά δήλωση της

Από την άλλη ο αρθρογράφος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Κωνσταντίνος Ζούλας, του συγκροτήματα που είναι πιο κοντά στην δεξιά παράταξη, μας είπε το ακριβώς αντίθετο επιχείρημα για να μας ενημέρωση ότι δεν είναι νεοφιλελεύθερος.!

Έγραψε στην επιφυλλίδα του ότι, σύμφωνα με τα λεξικά (sic) νεοφιλελευθερισμός είναι «ο ανέλεγκτος καπιταλισμός και ο άκρατος κρατικός παρεμβατισμός… ο νεοφιλελευθερισμός είναι πιο κρατικίστικο σύστημα από τον φιλελευθερισμό» Στον πανικό και την αγωνία τους αδυνατούν να πείσουν και εαυτούς τους πόσο μάλλον όσους βιώνουν τα αποτελέσματα της κιμαδομηχανης

Για τελειώνουμε, ο νεοφιλελευθερισμός ειναι ένας συγκαλυμμένος Εθνικοσοσιαλισμός, δηλαδή ισχυρό Κράτος μεν αλλά να αναδιανέμει τον πλούτο στους «Αρειους», στην περίπτωση της Ελλάδας στην Διαπλοκή και το Πολιτικό σύστημα.

Συγκεκριμένα ο ορος νεοφιλελευθερος είναι η μεθόδευση δυο πραγμάτων.

Το πρώτο είναι το «Κράτος» που το χρειάζονται να νομοθετεί ετσι ώστε να έχουν την νομιμοποίηση και την «μεταφυσικη» κάλυψη της συνταγματικότητας. Το θέλουν να ψηφίζει εκείνους του νόμους που θα δινουν απόλυτη ελευθερία στους εργοδότες να διαπραγματεύονται απο θέση ισχύος ατομικές συμβάσεις και να δίνει τις εργολαβίες στους συγκεκριμένους εκλεκτούς της διαπλοκης.

Στην αγορα εργασίας να υπάρχει ζούγκλα και ανταγωνισμός για το ποιος θα κάνει κουπι στην γαλέρα. Στα κέρδη όμως αλλάζει το πράγμα…Εδώ ξεχνάνε την ελεύθερη αγορά γιατί θέλουν να ισχύει μόνον για τους «άλλους», αλλά όχι στην ελίτ. Το «Κράτος» το χρειάζονται για να κάνει και περικοπές στις δαπάνες σχολείων, νοσοκομείων, μισθών και συντάξεων ώστε να οδηγούν ολο και περισσότερα κονδύλια στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Ανταγωνισμός στους κάτω, φωτογραφικες αναθέσεις στους πάνω

Το δεύτερο είναι η μεθόδευση και η πλύση εγκεφάλου των μαζών ότι κάθε μεταρρύθμιση που έχει να έχει να κάνει με αναδιανομή πλούτου είναι καταστροφική και γι αυτό προσπαθούν να έχουν υπό έλεγχο όσο περισσότερα ΜΜΕ μπορούν.

Κάθε αναδιανομή λοιπόν πρέπει «να απαγορεύεται» ακόμη κι ως σκέψη, γιατί κατά το πιο προσφιλές επιχείρημα τους «οι φτωχοί είναι τεμπέληδες και δεν παράγουν», ενώ πάλι αν η αναδιανομή αυτή είναι προς τα πάνω είναι καλή γιατί «οι πλούσιοι δίνουν θέσεις εργασίας.»

Οι Έλληνες έχουν μια ευκαιρία να τελειώσει η κακιστοκρατία και η διαπλοκή, τώρα που έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, άλλη δεν θα υπάρξει.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s