Ε, οχι και συγγνωμη για την διαπραγματευση του 2015


του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Το 2015 δεν ήταν νίκη μόνο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έγιναν όλοι οι Ελληνες ξαφνικά αριστεροί και ριζοσπάστες, ήταν νίκη του Αλέξη και του Πάνου, που πήραν στις πλάτες τους τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των Ελλήνων μετά από 5 χρόνια κακιστοκρατίας, ρεμούλας και σκανδάλων, που σήμερα είτε έχουν παραγραφεί είτε θάβονται μέχρι να παραγραφούν και φυσικά μιας σκόπιμης μεθοδευμένης καταστροφής, που είχε σαν σκοπό να σώσει την Γερμανία και την εγχώρια διαπλοκή.

Το 2015 η Ελλάδα αντί να βγει από το τούνελ, έπεσε σε τοίχο, παρά τα πλαστά διαδοχικά success story, όπως τα παρουσίαζαν πολλοί δημοσιογράφοι, οι οποίο εκ των υστέρων μάθαμε ότι το έκαναν με το…αζημίωτο από το ΚΕΕΛΠΝΟ

«Το μακροπρόθεσμο είναι ένας παραπλανητικός οδηγός για τις υποθέσεις του σήμερα. Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί…και σε καταιγιστικές εποχές μπορούν μόνο να μας πουν ότι όταν η καταιγίδα περάσει ο ωκεανός είναι πάλι λάδι» έλεγε ο Κεύνς .

Η ανεργία προκαλεί τεράστια καταστροφή στους πολίτες και τις οικογένειες τους, μειώνει τη μακροπρόθεσμη παραγωγικότητα τους καθώς οι άνθρωποι χάνουν τις δεξιότητες και τα κίνητρά τους κι αυτό μπορεί να διαρκέσει για χρόνια,  πολλά χρόνια. Αυτή ήταν η Ελλάδα του 2015.

Αντιπαρέρχομαι λοιπόν το ερώτημα-ντροπή για κάθε δημοσιογράφο που τιμά το λειτούργημα «Μήπως να ζητήσετε συγγνώμη που διαπραγματευτήκατε;» με το οποίο ρωτούν απευθύνουν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης καταλαβαίνω και πολλού συντρόφους που δεν νοιώθουν άνετα με εκείνη την περίοδο, είναι ανθρώπινο να έχεις ευθιξία όταν δεν πάνε όλα όπως θα θέλαμε. Κατανοητό και το «δεν ήμασταν έτοιμοι» και το «ίσως έπρεπε να περιμένουμε». Απόλυτα ανθρώπινο.

Δεν είναι όλοι σαν κάποιους ψυχρούς εκτελεστές που νομοθέτησαν τον υποκατώτατο ή το PSI στα Ταμεία ή έκλεισαν Νοσοκομεία χωρίς να ανοιγοκλείσουν βλέφαρο.

Αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται και να ζητούν συγγνώμη. Αλλά αυτά τα ΜΜΕ έχουμε.

Η εξέγερση των αγανακτισμένων ήταν ότι πιο υγιές υπήρχε και υπάρχει ακόμη στην Ελληνική κοινωνία. Την κοινωνία που έχει ακόμη το μέτωπο καθαρό και ζει από τον τίμιο ιδρώτα, όσο κι αν ακούγεται τετριμμένο κι όχι από την διαπλοκή και τον κομματικό σωλήνα. «Η γενιά των 700 ευρώ» που χλεύαζαν το 2000, περίμενε να βγούμε από την κρίση το 2012, μετά το 2013, μετά το 2014, μάταια όμως γιατί νοιάζονταν μόνο για την ελιτ.

Όμως ο Αλέξης κι ο Πάνος ήξεραν ότι ο πόλεμος ποτέ δεν σε περιμένει να είσαι έτοιμος όπως και η κοινωνία δεν άντεχε άλλη λιτότητα

Επειδή η μνήμη στην Ελλάδα είναι … κοντή ας θυμηθούμε πως ήταν η Χώρα το 2015

  • -Οι Τράπεζες είχαν εισπράξει €41δις, χωρίς να κάνουν κάτι για τα κόκκινα δάνεια, όπως πχ έσωσαν την Deutsche Bank κι ήδη από το θέρος του 2014 είχαν χάσει τα €20δις (βλ.λ.ΔΝΤ, Black Rock)
  • -Η ΔΕΗ από €1δις καθαρά κέρδη to 2009 εκ τζίρου 6δις είχε 100εκ κέρδη και χρέη
  • -To 2o Μνημόνιο του Σαμαρά ήταν €130δις και το 2014 είχαν απομείνει €7,2δις
  • -To 2015 έπρεπε να αποπληρωθούν €22δις με αυτά τα €7,2δις
  • -Στα Ταμεία είχαν μαύρη τρύπα €13δις, τα €12 από το PSI και τα υπόλοιπα από ανεργία, μειώσεις μισθών, εσωτερική υποτίμηση
  • -Από το Ιούνιο του 2014 ακόμη κι ο Σόιμπλε είχε καταλάβει ότι δεν υπήρχε Success Story
  • -Τον Ιούνιο του 2014, σύμφωνα με την Βελκουλέσκου του ΔΝΤ (δεν είναι ΣΥΡΙΖΑια) το πρόγραμμα είχε εκτροχιαστεί, πέσαμε σε τοίχο. Κι όμως οι δημοσιογράφοι που ήξεραν την καταστροφή μιλούσαν για Success Story, ενώ το 2019 που οικονομία έτρεχε (βλ.ΓΛΚ 15/10/2019) έλεγαν ότι η οικονομία καταστρέφεται
  • -Λουκέτο σε Νοσοκομεία και 20.000 λιγότερους εργαζόμενους στην Υγεία  (βλ.ΠΟΕΔΗΝ)
  • -Ανεργία πλησίαζε το 30% με τους περισσότερους μακροχρόνια χωρίς πόρους
  • -Ολα τα στελέχη της ΝΔ καλούσαν τους επιχειρηματίες σε bank-run το οποίο κόστισε στην Ελλάδα 35δις (βλ.Mario Draghi press conferance 16/7/2015)

Ναι το 2015 και η διαπραγμάτευση ήταν ό,τι πιο ηρωϊκό έκανε ο Ελληνικός λαός μετά από χρόνια οσφυοκαμψίας και ναι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβγαλαν την Ελλάδα από το τούνελ, και αυτό γράφτηκε στην Ιστορία

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην KONTRA NEWS της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2019

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s