Ελληνα πληρωνε ! Ο υπαρκτος νεοφιλελευθερισμός του Κωστη Χατζηδακη


 

Ελληνα πλήρωνε ! Ο υπαρκτός νεοφιλελευθερισμός του Κωστή Χατζηδάκης

Το καλοκαίρι ο Κωστής Χατζηδάκης, έκανε κάτι, που αν είχαμε δημοσιογράφους στην Ελλάδα θα γελούσαν μέχρι τον Σείριο.

Πήρε σβάρνα όλα τα κανάλια του Κυριάκου Μητσοτάκη κι ως κλαίουσα Μάρθα Βούρτση, οίμωζε ότι η εταιρία καταστρέφεται και θα γίνει black out από μέρα σε μέρα. Εγιναν και κάτι περίεργα τοπικά black out, εκείνες τις μέρα, αλλά το αντιπαρέρχομαι. Καθώς οδύρονταν στα ΜΜΕ, έλεγε ότι δεν θα γίνει καμία αύξηση στο Ρεύμα, επίσης χωρίς να έχει ζητήσει κάποιος, ούτε η εταιρία, αύξηση στο Ρεύμα και μάλιστα όταν με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ η τιμή ρεύματος είχε ήδη μειωθεί 12% για τους πολίτες!

Αφού πέρασε το καλακαίρι, κι εδώ είναι το γέλιο, είπε ότι κάνει αυξήσεις στα τιμολόγια, αλλά θα είναι σαν να μην κάνει αυξήσεις, γιατί θα το εφαρμόσει…μη-εφαρμόζοντας τις μειώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πληρώνουμε το ίδιο, γιατί θα μειώσει τα άλλα Τέλη που υπάρχουν στον λογαριασμό, αλλά τελικά και κατάργησε τις μειώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και μείωσε τα Τέλη, που κάποια είναι κοινωφελή αλλά Ω! ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ τελικά οι λογαριασμοί αυξήθηκαν κατά 2,5% κι αν συμπεριλάβουμε την μείωση του ΣΥΡΙΖΑ, αύξησε τους λογαριασμούς κατά 14,5% και δεν άνοιξε μύτη.

Οχι δεν είναι μπερδεμένα τα παραπάνω, απλά ο κύριος υπουργός θεωρεί τον Ελληνικό λαό ηλίθιο γιατί δεν υπάρχει ένας να του πει ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός.

Το κερασάκι στην τούρτα, που θα ζήλευαν και οι Monty Python, ήταν ότι τον Σεπτέμβριο έκανε επίσημη δήλωση, να μας πει ότι έσωσε την ΔΕΗ, ενώ, όπως είπαμε δεν χρειαζόταν να σωθεί από κάτι! Τι ζούμε;

Φυσικά, εκεί στα μεγάλα σαλόνια που ζουν αυτοί οι τύποι, νομίζουν ότι οι υπόλοιποι είναι μια αμαθή πλέμπα, όχι άδικα, αφού μεταξύ του πολιτικοί και χτυπάνε ο ένας την πλάτη του άλλου κι αλληλοσυγχαίρονται, όποτε δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στην κοινωνία, μέχρι που τους έρχεται κάποιο 2015, ή αγανακτισμένοι ή κάποια Χιλή που αυτές τις μέρες είναι στους δρόμους

Ετσι έχουν μάθει. Οταν έκλεισε την Ολυμπιακή, έλεγε ότι με τα λεφτά θα έκτιζε….. κάθε μήνα από ένα νοσοκομείο και δεν θυμάμαι πόσα σχολεία, θα ταξιδεύαμε πιο φθηνά από τον ανταγωνισμό και τελικά αντί 30 νοσοκομεία και 200 σχολεία, το 2012 έκλεισαν 6 νοσοκομεία και δυο ντουζίνες σχολεία

Πολλοί θα σκεφτούν ότι το κάνει για να συμμαζέψει τα οικονομικά. Λάθος, απλά είναι νεοφιλελεύθερος και κάνει αναδιανομή από την πλέμπα προς την ελιτ. Ετσι ανακοινώθηκε ότι οι 80 διευθυντές σε ΔΕΗ και θυγατρικές θα ορίζονται από το ΔΣ της εταιρείας και οι αμοιβές τους θα αυξηθούν, ενώ θα καταργηθεί το προνομιακό τιμολόγιο συνταξιούχων και εργαζομένων θα προχωρήσει σε εθελούσια έξοδο με το κόστος να επιβαρύνει τη ΔΕΗ.

Σε ταληράκια, αύξησε τους λογαριασμούς, έκοψε από τους εργαζόμενους και με αυτά τα λεφτά θα πληρώσει τις εθελούσιες εξόδους, δηλαδή κι άλλους συνταξιούχους, που μετά θα κόψει κι από αυτούς γιατί θα λέει ότι είναι πολλοί και φυσικά θα πάρουν αυξήσεις χιλιάδων ευρώ οι διευθυντές.

Σε ένα τηλεοπτικό πάνελ επι ΣΥΡΙΖΑ κάποιος  κατηγορούσε την ΔΕΗ ότι «κάνει κοινωνική πολιτική με τα λεφτά μας», εννοώντας ότι δεν κόβει το ρέυμα στους αδύναμους και το κοινωνικό τιμολόγιο. Αναρωτιέμαι αν θα τον ενόχλησαν οι αυξήσεις στο ΔΣ.

Βέβαια, όταν θα κάνουν «ταμείο» αυτές οι πολιτικές επιλογές δεν θα είναι ευχάριστες, όση προπαγάνδα και να κάνουν. Η χώρα που γεννήθηκε ο νεοφιλελευθερισμός δεν θα είναι τόσο μακρινή

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην KONTRA NEWS της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2019

 

wakeup-this-is-just-dream-capitalism-neoliberalism-1

Advertisement

One thought on “Ελληνα πληρωνε ! Ο υπαρκτος νεοφιλελευθερισμός του Κωστη Χατζηδακη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s