Σημιτικός μεσαίωνας


του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Θα ήταν το μεγαλύτερο ανέκδοτο στην Ελλάδα αν δεν ήταν εξοργιστικό να έχει το θράσος να εκφέρει άποψη για οτιδήποτε ο Κώστας Σημίτης. Κι έστω ο ίδιος να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, εφόσον δεν τιμωρήθηκε ποτέ του, είναι ακόμη πιο άθλιο να υπάρχουν ανερυθρίαστα ακόμη υποστηρικτές του, να τον χαρακτηρίζουν «εθνικό κεφάλαιο» και να υμνούν τις κυβερνήσεις του, που θα μπορούσαν να συγκριθούν μόνον με εγκληματικές οργανώσεις.

Ποιος δεν θυμάται την γενιά των G700, των 700 ευρώ για όσους δεν θυμούνται, που την χλεύαζαν τα life style περιοδικά που ζούσαν με τον αέρα της «ανθηρής οικονομίας» του Χρηματιστηρίου. Τότε που ο αμοραλισμός ήταν ο κάνονας και πρότυπο ο αποχαυνωμένο πρότυπο του «καταφερτζή» που είχε «εσωτερική πληροφόρηση» από το κόμμα για το χρηματιστήριο που πάρκαρε πάνω στην πλατεία Κολωνακίου το Καγιε με τα φιμέ τζάμια, Κοχίμπα και κινητό στο ένα χέρι, το τιμόνι στο άλλο, με την επίσης απαξιωτικό πρότυπο της εποχής για το γυναικείο φύλο την ξανθιά γλάστρα στο διπλανό κάθισμα, που το πρωί διάβαζε τις κίτρινες οικονομικές σελίδες, το βράδυ Μέγαρο (επίσης σκάνδαλο πολλών δις) και μετά στις πίστες πρώτο τραπέζι; Κι όλοι μαζί χλεύαζαν τον νεαρό που δεν μπορούσε να αποκτήσει τα «101 μανικετόκουμπα από αλάβαστρο που πρέπει να έχεις στην καρνταρόμπα σου» επειδή ο «αφελής» προσπαθούσε να βγάλει χρήματα από την εργασία του και γελούσαν με τα κορίτσια που σπούδαζαν και εργάζονταν αντί το σεξιστικό πρότυπο που πουλούσαν οι «εκσυγχρονιστές» όπως να βάφουν πλατινέ το μαλλί και να βγαίνουν στα μεσημεριανά και να δείχνουν μια επίπλαστη εικόνα ευημερίας, που έκρυβε την πραγματικότητα πίσω από γυμνά εξώφυλλα
simitis akis giannos (2)
Η Ελλάδα έκλεισε 10 χρόνια κρίσης, χιλιάδες αυτοκτονίες, μισό εκατομμύριο μετανάστες από το brain drain, τρομακτική ανεργία, υποκατώτατους μισθούς, κατεστραμμένη οικονομία, παιδική φτώχεια κι όμως η Ελιτ είναι τόσο χορτάτη από την εποχή του Σημιτικού μεσαίωνα, που κανείς δεν τολμάει να δείξει τον ένοχο!

Ας τα θυμίσουμε εμείς όσο είναι εφικτό στον μικρό χώρο της επιφυλλίδας το «εθνικό κεφάλαιο» και της εποχής του. Στην οικονομία το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, της Αγροτικής, της ΔΕΚΑ και τέλος τα Swaps της Goldman που κρίθηκαν παράνομα από την Ευρωπαΐκή Ενωση μόλις αποκαλύφθηκαν, όταν βέβαια ήταν πλέον αργά. Η κυβέρνηση του παρακολουθούσε απλώς 66 δισεκατομμύρια ευρώ σε σημερινές αξίες να φεύγουν σε βαλίτσες και δεν είχε πάρει είδηση. Στο χρηματιστήριο στο οποίο έδωσαν δικαίωμα να παίζουν και τα αποθεματικά των Ταμείων, που το διαφήμιζαν και έσπρωχναν τον κόσμο να βάλει τα λεφτά του, στην μεγαλύτερη ταξική ληστεία που έγινε ποτέ στην Ιστορία, με αποτέλεσμα τα Ταμεία να μπορέσουν να ανακάμψουν ποτέ έκτοτε και την οικονομία να στεγνώσει από πολύτιμα κεφάλαια επενδυτικά της μεσαίας τάξης.

Το σκάνδαλο με την Goldman άφησε μια νάρκη στην οικονομία που θα έσκαγε αργότερα, στον επόμενο πρωθυπουργό, που παραπλάνησε τους «κουτόφραγκους» με συνένοχο την Γερμανία, βάζοντας με «αλλαγμένα» στοιχεία την Ελλάδα στην νομισματική ένωση. Τα οποία «πειραγμένα» στοιχεία της σκληρής δραχμής, φτωχοποίησαν τον Ελληνικό λαό εν μια νυκτί καθώς με τον ίδιο μισθό των G700 βρέθηκε να πληρώνει ένα μπουκαλάκι νερό από 50 δραχμές , σε 0,50 ευρώ δηλαδή 170 δραχμές.

Να θυμηθούμε ότι το απέραντο εργοτάξιο Ελλάδα, με τους δρόμους «μακέτο» ήταν ένα πάρτι με υπεροκοστολογημένα έργα, με δρόμους μπανανίας σε τιμές Ελβετίας και τους επίσης υπερκοστολογημένους ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που κατέληξαν να κοστίσουν εκατοντάδες φορές ακριβότερα από τον προϋπολογισμό.

Στα εθνικά τέλος διαχειρίστηκε (;) το θερμότερο επεισόδιο της Μεταπολίτευσης. Αυτό των Ιμίων το 1996. Συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ αντί στο κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείο Αμύνης, στο … γραφείο του για να μην συναντήσει τον Υπουργό Αμυνας επειδή ήταν εσωκομματικός του αντίπαλος ! Ο δε υπουργός εξωτερικών έδινε συνέντευξη σε τηλεφωνικό σταθμό, όταν οι ειδικές δυνάμεις των Τούρκων κατέλαβαν ελληνική βραχονησίδα. Το 1997 στη Μαδρίτη δεχθηκε «ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο», το 1999 αναγνώρισε στο Ελσίνκι  «συνοριακές διαφορές», παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία, υποστήριζε το κατάπτυστο Σχεδίου Ανάν, «πάρκαρε» τους S-300 στην Κρήτη και αφήσαμε για το τέλος το ότι όλο το υπουργικό του συμβούλιο έχει εμπλακεί σε όλα τα σκάνδαλα που υπήρξαν στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην KONTRA NEWS της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2019

Σχολιάστε