Το τριτο γρανάζι: Ο Μητσοτάκης ολοκληρώνει την Τελική Λύση των Μνημονίων


 

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Το 2020 κλείνει και μαζί με αυτό και οι πείθονται και οι τελευταίοι Έλληνες – σκεπτόμενοι – πολίτες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε να αποτελειώσει το σχέδιο καταστροφής της Ελληνικής κοινωνίας και να οδηγήσει την χώρα στο ιστορικό της τέλος. Το  ιστορικό τέλος του λαού που επιβίωσε για 4.000 – 5.000 χρόνια με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται να είναι πλέον αναστρέψιμο.

Αν υπήρχε κάποια ελπίδα να ανακοπεί η δημογραφική γενοκτονία, μόνο μια πατριωτική κυβέρνηση θα μπορούσε να το κάνει. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κάποιες ελπίδες και πήρε πολλές δύσκολες αποφάσεις για να ανακουφίσει τον Ελληνικό λαό

Αλλά όλα αυτά είναι παρελθόν. Το πολιτικό και διαπλεκόμενο κατεστημένο που είχε οργανώσει την πτώχευση της Ελλάδας, σε πρώτο στάδιο, την πτώχευση των Ελλήνων πολιτών σε δεύτερο στάδιο, στοιχήθηκε πλήρως πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και οργάνωσε ολόκληρο το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, ώστε αυτό σήμερα να προχωρήσει στο τρίτο στάδιο, αυτό της λεηλασίας της Χώρας, του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου των Ελλήνων.

Το 2021 θα είναι έτος εξελίξεων, που θα είναι δύσκολο να ανατραπούν από οποιονδήποτε και αν αναλάβει την εξουσία μετά την Νέα Δημοκρατία, αν κι όπως φαίνεται, ήρθε για να μείνει, καθώς έχει από κοντά της, από τον τελευταίο κοινοτάρχη, μέχρι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τα ΜΜΕ μέχρι την δικαιοσύνη. Εκτός αν συμβεί κάτι απρόβλεπτο, όπως έγινε το 2011 με τους αγανακτισμένους, αν και πλέον με την ενημέρωση από την μια να είναι τόσο σφιχτά ελεγχόμενη και από την άλλη με την Palantir, την Google και την αστυνομική βία να ελέγχει κάθε αντίδραση, δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα, τουλάχιστον μαζικών αντιδράσεων, ούτε καν διαφορετικών απόψεων.

Το μόνο μέλλον της Ελλάδα πλέον είναι μια γερασμένη χώρα που μέχρι το 2100 να έχουν απομείνει μόνο ηλικιωμένοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat (Σεπτέμβριος 2020), οι γεννήσεις έχουν καταρρεύσει ήδη από τον πρώτο χρόνο του μνημονίου του 2010 και τέλος το brain drain θα αυξηθεί κι άλλο μετά τις τελευταίες αλλαγές στα εργασιακά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ετσι και στην Ελλάδα, θα απομείνουν μόνον όσοι για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπορούν να φύγουν ή να βρουν εργασία στο εξωτερικό, και θα εργάζονται σε γαλέρες, με 10ωρα εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, ενοικιαζόμενοι με μισθούς 200-300 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση ή με το επίδομα αλληλεγγύης των 200 ευρώ.

Τα παραπάνω, δεν είναι ούτε καταστροφολογία, ούτε διεκδικούμε μαντικές ικανότητες, αλλά είναι όλα γραμμένα στα νομοσχέδια που έχουν περάσει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Τα 3 γρανάζια της Τελικής Λύσης.

Το πρώτο ήρθε με την ληστεία των Ταμείων, τα θαλασσοδάνεια εφοπλιστών, ολιγαρχών, κομμάτων, τα εξοπλιστικά του Σημίτη (το 80% του χρέους κατά την Κομισιόν), τα διάφορα σκάνδαλα Siemens, Novartis, εμβολίων, λίστες Λαγκάρντ, λίστες Μπογιαρνς υπερκοστολογημένων έργων κι άλλων που μας οδήγησαν στο πρώτο Μνημόνιο το 2010. Τότε ήταν και η εποχή του μεγάλου bank run, όπου όσοι έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι, έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και φυσικά όλα με την ανοχή, αν όχι την συνέργεια της δικαιοσύνης σε ανώτατο επίπεδο. Τα πρώτα θύματα ήταν οι μικροδανειολήπτες, οι υπερχρεωμένοι κάτοχοι καρτών, μικροεμποράκοι, τα εύκολα θύματα «που δανείζονταν περισσότερο από τις δυνάμεις τους», λες και τα κόμματα πλήρωσαν ποτέ τα δάνειά τους.

Το δεύτερο γρανάζι έπιασε τους νοικοκυραίους, που αν και δεν είχαν δάνεια, ή είχαν ενήμερα, βρέθηκαν άνεργοι ή με μειωμένους μισθούς ή έμποροι σε κατεστραμμένη αγορά, νοικάρηδες στο σπίτι τους με τον ΕΝΦΙΑ,  με τον Ρεύμα από το  2010-2015, που είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη, να έχει εκτοξευθεί η τιμή του κατά 100%.

Το 2021 ήρθε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ολοκληρωθεί και το τρίτο γρανάζι με λεηλασία πλέον ατομικά των ίδιων των πολιτών. Τα κόκκινα δάνεια έχουν ήδη δοθεί σε fund τα οποία συμμετέχουν συγγενικά πρόσωπα της κυβέρνησης (Βαρουφάκης βουλη 24/4/2020), ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε τον πτωχευτικό ώστε να μπορούν μονομερώς να αρπάζουν τις ιδιωτικές περιουσίες, ο Γιάννης Βρούτσης εξασφάλισε ότι θα μειωθούν οι μισθοί στους εργαζομένους, κατήργησε την αμειβόμενη υπερωρία, μείωσε για τους μεγαλοεργοδότες τις ασφαλιστικές εισφορές μεταφέροντας ζημιά 1 δισ στα Ταμεία και τον ΟΑΕΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης φρόντισε να εξαφανιστούν οι μικρομεσαίοι, οι Τράπεζες τα 10 δισεκατομμύρια του ΤΕΠΕΙΧ τα μοίρασαν τα 5 δισ σε 5 ολιγάρχες και τα υπόλοιπα 5 δισ σε 17.000 άγνωστες επιχειρήσεις από τις 700.000, ο Χρήστος Σταϊκούρας κρατάει κλειστή την στρόφιγγα της οικονομίας μέχρι να επιβιώσουν τα μεγάλα ψάρια για να τα ρίξει στην Αγορά και ο Κωστής Χατζηδάκης έχει βγάλει στο σφυρί την δημόσια περιουσία καλώντας τα fund να αποκτήσουν ότι θέλουν με αστεία ποσά.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Kontra News της Κυριακής 3 Ιανουαρίου 2021

Advertisement

One thought on “Το τριτο γρανάζι: Ο Μητσοτάκης ολοκληρώνει την Τελική Λύση των Μνημονίων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s