Η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο άναψε


51400c1ef8b2716a2797023256eae684

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Κάθε κυβέρνηση σε όλο τον κόσμο επιθυμεί να επικρατεί «ειρήνη» στην κοινωνία. Να μην υπάρχουν εντάσεις, εκρήξεις, μαθητικά συλλαλητήρια, εργατικές διαδηλώσεις, διαμαρτυρόμενοι συνταξιούχοι, καταλήψεις από φοιτητές, δημόσιοι υπάλληλοι που να απεργούν. Οι μικρομεσαίοι ή αλλιώς «νοικοκυραίοι» που είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο εκλογικό ποσοστό, που πίστεψαν την προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη που υποσχέθηκε τα πάντα και τίποτα, σε όλους και τους πάντες και μαζί με το πληρωμένο αδρά από την διαπλοκή, αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έδωσαν την εξουσία στην ΝΔ, ψηφίζοντας τελικά ενάντια στα ίδια τους τα συμφέροντα.

Σαν να περίμεναν από καιρό τον μεγάλο ψεύτη με το ακόμη μεγαλύτερο ψέμα, από την εποχή του του Παπανδρέου που τους έταζε λεφτά και ότι θα τους χαρίσει στα δάνεια, τελικά κατάφεραν να δώσουν την απόλυτη εξουσία στην δυναστεία Μητσοτάκη. Για πρώτη φορά, από το 1967 ένα σύστημα εξουσίας ελέγχει από την τελευταία κοινότητα, μέχρι την Κυβέρνηση, όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ταυτόχρονα και την ίδια την Ανώτατη Δικαιοσύνη.

pliris-upotagi-stous-daneistes-1440-400

Ο κορμός της χώρας οι μικρομεσαίοι ήταν πάντα στο στόχαστρο για να τον απομυζήσουν οι εκάστοτε εξουσίες, αλλά πάντα τους άφηναν ένα «ξεροκόμματο» αρκετό τόσο-όσο να μην εξεγερθούν και φυσικά με την πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, ότι παίρνουν κομμάτι της πίτας. Η πρώτη φάση της κατάρρευσης ξεκίνησε με τον Χρηματιστήριο του Κώστα Σημίτη και του Γιάννου Παπαντωνίου οι «νοικοκύρηδες» έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των αποταμιεύσεών τους και η δεύτερη φάση άρχισε με τον άνοιγμα της κερκόπορτας από το ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ – ΔΥΣΗ στο ΔΝΤ, όπου οι μικρομεσαίοι έχασαν και τα υπόλοιπα.

Μήπως δεν είναι και τόσο ερασιτεχνικό αυτό το σπρώξιμο στην κατρακύλα;

Σήμερα όμως έχουν πάρει απόφαση, ότι δεν χρειάζονται πλέον την μεσαία τάξη. Εχουν την νομοθετική εξουσία και την δικαιοσύνη, έχουν τα 37 δισεκατομμύρια να φάνε, έχουν και τα λεφτά που θα έρθουν από την Ευρώπη για την πανδημία, μπορούν να κλέψουν την σειρά των εμβολίων από ανάπηρα παιδάκια, να φάνε τα σχολικά γεύματα από φτωχούς μαθητές, να δώσουν απευθείας αναθέσεις, να βάλουν απόφοιτους λυκείου σε κορυφαίες θέσεις με μισθούς Προέδρου της Δημοκρατίας,  να τσιμεντώσουν την Ακρόπολη, να καταστρέψουν τις περιοχές Natura και να καλύψουν και σεξουαλικά σκάνδαλα και να μην κουνηθεί φύλλο.

37673657_336180130253534_161051077347639296f_n

Παρά την προπαγάνδα, ότι όλα είναι καλά στην Πανδημία και στην Οικονομία σιγά – σιγά και ο τελευταίος Ελληνας θα αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν ήρθαν να κυβερνήσουν, αλλά ήρθαν να βολευτούν. Δεν τους νοιάζει ούτε η Υγεία, ούτε η Οικονομία. Στους θανάτους η Ελλάδα είναι στις χειρότερες θέσεις, στην ύφεση είμαστε χειρότεροι στην Ευρώπη, η Barclay’s μας θεωρεί χειρότερους από την διαλυμένη Τουρκική οικονομία, στην ανεργία παρά την αναστολή είμαστε στην 3η χειρότερη θέση παγκοσμίως μετά την Νότιο Αφρική και την Νιγηρία και θα γίνει ακόμη χειρότερη μετά την άρση των αναστολών.

Εν πλήρη συνείδηση το επιτελικό κράτος, ένα σοβαρό πρόβλημα πανδημίας το μετέτρεψε σε κρίση εντατικής θεραπείας και τελικά σε πανωλεθρία της «άριστης» πολιτικής τους.

Τι απομένει και τι περιμένουν; Αυτό που συνέβη σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις στην ιστορία. Αργά ή γρήγορα οι ήσυχοι νοικοκυραίοι θα μεταλλαχθούν σε εξαγριωμένη πλέμπα που θα κτυπάει αγανακτισμένη τις κατσαρόλες όπως έγινε στις πλατείες του 2011. Αλλά όπως και τότε, επέλεξαν έναν άνθρωπο που έχει την «τεχνογνωσία» στην καταστολή κ. Χρυσοχοϊδη. Το 2009 μια γυναίκα βρέθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη επειδή κάποιος αστυνομικός της ομάδας “Δ” είχε πέσει πάνω της με την μηχανή. Το 2021 ξυλοκοπήθηκε πολίτης στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Δεν είναι τυχαία περιστατικά μετά από 22 χρόνια, είναι πολιτικές εντολές.

11403346_10206024918676562_2870524550638700817_n

Είναι η τρομοκράτηση του κόσμου ώστε να μην κατέβει στις διαδηλώσεις, η απαγόρευση των συγκεντρώσεων με πρόσχημα την πανδημία ήταν ευκαιρία.

Επειδή όμως γνωρίζουν ότι κάθε… νοικοκυραίος κυρ Παντελής έχει στο σπίτι του ένα παιδί που εν δυνάμει θα βγει να διαμαρτυρηθεί, θα αντιδράσει, θα πετάξει πέτρες, θα επαναστατήσει στο όνομα του δόγματος “Τάξις και Ασφάλεια” θέλουν έναν ολόκληρο λαό να φοβάται να κυκλοφορήσει, να αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει τρομοκράτης και να τρώει ξύλο χωρίς να φταίει.

Όσο γενιά των 20χρονων, που το 2010 ήταν 10 ετών που έχει ζήσει μόνο κρίση, πείνα, ανεργία ή εργασιακή ανασφάλεια των γονέων τους, κόψιμο σύνταξης των παππούδων, λουκέτα,  βλέποντας τον ανέμελο και τους παρατρεχάμενους να κάνουν ζωάρα τσαλαπαντώντας τα όνειρά τους θα είναι η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Kontra News της Κυριακής που κυκλοφόρησε εκτάκτως το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 λόγω Καθαράς Δευτέρας

1 thoughts on “Η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο άναψε

Σχολιάστε