Ελλάδα 2.0 – Δημοκρατία 0.0 – Διαπλοκή 100%


του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ένας πολιτικός με διορατικότητα και δημοκρατικές φιλελεύθερες αξίες, είναι λογικό ότι δημιουργούσε δυσανεξία στην καθεστηκυία τάξη που εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία πλούτισε με θαλασσοδάνεια, με υπερκοστολογημένα δημόσια έργα, σκάνδαλο Κοσκωτά, χρηματιστήρια, διαπλοκή, απευθείας αναθέσεις σε θυγατρικές φαντάσματα που έκλειναν εν μια νυκτί, ξεπούλημα των ιματιών του Κράτους χωρίς αντίτιμο, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή και ήταν σίγουρο ότι το Επιτελικό Κράτος που είναι η φυσική συνέχεια του Σημιτικού Μεσαίωνα, δεν θα μπορούσε παρά να μην του ανανεώσει την θητεία.

Σε κάθε ομιλία του στο υψηλότερο επίπεδο, προειδοποιούσε και προειδοποεί για τους κινδύνους, όχι μόνον για την Ελλάδα για την ανθρωπότητα από την νεοφιλελεύθερη λοιμική.

Από τότε που έγραψε το βιβλίο του «Το λυκόφως των Παγκόσμιων ηγεσιών» έχουν αποκαλυφθεί σκάνδαλα που διαρκώς επιβεβαιώνουν την δικτατορία των αγορών. Τα Panama Papers, τα Paradise Papers, τα Lux Leaks, το παγκόσμιο σκάνδαλο της Novartis, είναι μόνο οι κορυφή του παγόβουνου μιας παγκόσμιας καταστροφής που είναι εν εξέλιξη

Μετά το 2008 το 1% των πιο πλούσιων από τους πλούσιους αυξάνει τα πλούτη του με ρυθμό της τάξης του 6% το χρόνο, έναν ρυθμό διπλάσιο σε σχέση με το 3% με το οποίο αυξάνεται ο πλούτος για το υπόλοιπο 99% των ανθρώπων. Μπορεί η παγκόσμια οικονομία να «λύγιζε» υπό το βάρος του κορωνοϊού το 200, όμως οι 500 πλουσιότεροι επιχειρηματίες στον κόσμο αύξησαν την περιουσία τους κατά 1,8 τρισ. δολάρια που ισοδυναμούν με αύξηση 31%, το υψηλότερο ποσοστό στην οκταετή ιστορία του δείκτη και αντιπροσωπεύοντας άλμα 3 τρισ. δολαρίων από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη διαθέτουν πλέον περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων, ενώ η περιουσία των επόμενων 20 «κροίσων» φθάνει τουλάχιστον τα 50 δισ. δολάρια.

 

Στην χώρα μας όμως αυτή η ανισότητα είναι ακόμη πιο καταστροφική για τον Ελληνικό λαό καθώς συνοδεύεται από την διαβρωτική για την Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη και την Ελευθερία, διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Για πρώτη φορά, από την 21 Απριλίου 1967 ένα σύστημα εξουσίας ελέγχει από την τελευταία κοινότητα, μέχρι την Κυβέρνηση, όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ταυτόχρονα και την ίδια την Ανώτατη Δικαιοσύνη. Δεν είναι τυχαίο ότι από τα πρώτα κυβερνητικά «έργα» ήταν η δίωξη της έντιμης εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, προς παραδειγματισμό και η αλλαγή του ποινικού κώδικα, ώστε να αθωώνονται οι Τραπεζίτες με συνοπτικές διαδικασίες, όπως και έγινε.

Αυτό το καθεστώς Μητσοτάκη, έχει πλέον οδηγήσει την δημοκρατία σε βαθύ θεσμικό εκφυλισμό. Αποκαλύπτονται, εξόφθαλμες απευθείας αναθέσεις σε εταίρες φαντάσματα που στήνονται την προηγούμενη μέρα και ουδείς από δικαιοσύνης θεσμικά παρεμβαίνει, ούτε για τα προσχήματα. Δέρνουν παιδιά και κόβουν πρόστιμα σε ηλικιωμένους για αστείες αφορμές, περί παραβίασης των μέτρων και την ίδια στιγμή, παρουσία της αστυνομίας γίνονται κορονογλέντια στην Ικαρία, βαφτίσεις υπουργών, παράνομοι εμβολιασμοί και άλλες παραβιάσεις, μπροστά στις κάμερες.

Ο Αριστοτέλης κάνει αναφορά σε τρία στοιχεία κάθε πολιτεύματος, τα οποία αν λειτουργούν σωστά, τότε και το πολίτευμα λειτουργεί σωστά, ο Μοντεσκιέ όρισε ότι διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδης αρχή του κράτους δικαίου βεβαίως και της δημοκρατίας. Μπορεί λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, έστω και εξαπατώντας το εκλογικό σώμα υποσχόμενος τα πάντα και τίποτα, σε όλους, μαζί με ψεύδη για την συμφωνία των Πρεσπών και αξιοπρέπεις μισθούς, αλλά η εφαρμογή και η λειτουργία της χώρας δεν συνάδει με Δημοκρατία. Γιατί στην πράξη πληρούνται και τα τρία χαρακτηριστικά του απολυταρχικού καθεστώτος.

Αυτά είναι η ασύμμετρη αστυνομική βια, που είναι ταυτόχρονα ιδεολογική και ταξική, γιατί για παράδειγμα ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής έφυγε μέρα μεσημέρι κύριος, ή αστυνομικοί στέκονται προσοχή σε πλούσιους εκπροσώπους της ελίτ, πόσο μάλλον να τους κόψουν κλίση για παράνομη στάθμευση. Υπάρχει αλλοίωση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας με δήθεν αφορμή τον κορονοϊό, με νομοσχέδια να περνάνε χωρίς κανένα κοινοβουλευτικό έλεγχο και τους βουλευτές να ψηφίζουν με…. τηλεργασία και τέλος ο πλήρης έλεγχος των ΜΜΕ.

Ακούσαμε και τέλος και το σχέδιο Ελλάδα 2.0 για την ανάπτυξη της χώρας, από το οποίο απουσιάζει πλήρως ο Ελληνικός λαός. Τα λεφτά από την Ευρώπη θα διανεμηθούν σε μερικές δεκάδες εταιρίες, κυρίως πράσινες, κυρίως με γερμανικά πράσινα προϊόντα, σε κάποιες μάλιστα είναι συγγενείς του Πρωθυπουργού και υπουργών του, και σε συνδυασμό με το σχέδιο Πισσαρίδη για τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα, βλέπουμε μια επανάληψη του έργου που οδήγησε στην χρεοκοπία του 2009. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Kontra News της Κυριακής 4 Απριλίου 2021

 

Advertisement

One thought on “Ελλάδα 2.0 – Δημοκρατία 0.0 – Διαπλοκή 100%

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s