Σαμάρας και μεταπολίτευση στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας


ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ 2015, ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΚΑΛΠΕΣ 2015, ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ , ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ 2015, ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015 , apotelesmata, eklogwn,eklogvn, apotelesmata ekolgvn, ekloges, #ekloges2015, twitter, exit poll, exitpolls, exit polls, εχιτ πολλσ, εχιτ πολλ, εχιτπολλ, εχιτπολλσ, εξιτ πολς, εξιτπολς, ΣΥΡΙΖΑ

Αυγερινός Χατζηχρυσός

Mπορείς να φοβίσεις πολλούς για λίγο, μπορείς να φοβίσεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους φοβίζεις όλους για πάντα, θα μπορούσαμε να παραφράσουμε την φράση του Αβρααμ Λινκολν, για την περίπτωση όλων των κυβερνήσεων από το 2009.

Το γνωστό δόγμα του Σοκ που εφαρμόζει το ΔΝΤ, σε όλες τις χώρες για να στέλνει τους λαούς σε πρακτικές και νοοτροπίες του 19ου αιώνα, καταργώντας όλες τις δημοκρατικές κατακτήσεις στο κάλαθο τον αχρήστων, έχει κι ένα χρονικό όριο. Δεν μπορεί να λειτουργεί επ’αόριστο.

Ο φόβος έπιασε μουδιασμένο τον Ελληνικό λαο το 2010 από το Καστελόριζο, αλλά οι υποσχέσεις ότι η κακιστοκρατία πήρε το μάθημα της, ότι η διαπλοκή τελείωσε, ότι το πελατειακό κράτος θα άλλαζε και τέλος η άγνοια του περισσότερου κόσμου, για το τι πραγματικά συμβαίνει έδωσαν ανάσα στον Γιώργο Παπανδρέου να κερδίσει και τις δημοτικές εκλογές του 2010.

Ο φόβος της εξόδου από το Ευρώ μαζί με την ελπίδα ότι θα πετύχει το PSI και οι υποσχέσεις του Σαμαρά για ανάκαμψη ή χάος, του έδωσαν την νίκη και το 2012.

Αλλά ο φόβος του χειρότερου αυτοαναιρείται όταν τελικά έρχεται το..χειρότερο!

Τελικά μειώθηκαν οι μισθοί, αλλά δεν ήρθε η ανταγωνιστικότητα ποτέ, απολύθηκαν Υπάλληλοι της ΕΡΤ αλλά όχι τα Ρουσφέτια, κουρεύτηκαν ομόλογα αλλά μόνον των Ταμείων που μας έδιναν σύνταξη, μεταρρυθμίστηκε η υγεία για να γίνει φιλανθρωπία για τους φτωχούς και προνόμιο για λίγους, ζήτησαν από το υστέρημα του ανέργου ΕΝΦΙΑ αλλά χάρισαν δεκάδες εκατομμύρια δανείων σε εργολάβους και καναλάρχες.

Τώρα η ομάδα μουρούτη επιστράτευσε τον φόβο του κομμουνισμού σε ψηφοφόρους του 21ου αιώνα 30 χρόνια μετά την πτώση του υπαρκτου σοσιαλισμού και τον φόβο της εξόδου από το Ευρώ 4 χρόνια μετά το μνημόνιο σε ψηφοφόρους που δεν έχουν Ευρώ στην Τσέπη.

Την Τετάρτη είδαμε στην Θεσσαλονίκη έναν Πρωθυπουργό κουρασμένο, με το βλέμμα του ηττημένου, απομονωμένο από το ίδιο του το κόμμα.

Σήμερα Πέμπτη, που γραφόταν το άρθρο, ο Ντράγκι αποτελείωσε και το έσχατο επιχείρημα του Σαμαρά περί εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ.

Σήμερα η Ευρώπη, μέσω του Ντράγκι, αποκαθήλωσε το Σαμαρά και έδωσε αέρα στον επόμενο Πρωθυπουργό. Αυτό δεν σημαίνει ότι τον εγκρίνουν κιόλας, ούτε ότι δεν μας περιμένουν στην γωνία, ίσως να είναι σκληρότεροι, αλλά αυτό θα το δούμε στο μέλλον.

Την Κυριακή στέλνουμε τον μοιραίο Σαμάρα και την μεταπολίτευση στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ, του Σαββάτου 24 Ιανουαρίου 2015

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s