Η Νεοφιλελέ Ουτοπία και ο Φασισμός της Φιλανθρωπίας.


tumblr_n7gbga8H2x1t9tak1o1_500

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Οπως η ανεργία είναι αναπόσπαστο μέρος της για την πραγμάτωση Νεοφιλελεύθερης ουτοπίας, έτσι και η φιλανθρωπία είναι η ελάχιστη δικλείδα που χρειάζονται ωστε να διατηρούν ένα μίνιμουμ όριο εξαθλιώσης των μαζών, άλλωστε ο νεκρός σκλάβος δεν είναι χρήσιμος σκλάβος.

Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε 770.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα μπορούσε να υποσχεθεί και 800.000 ή και 2.000.000 θέσεις, μιας και είναι απλά υποσχέσεις. Στη πραγματική οικονομία η Ανεργία και μισθοδουλεία του «ανασφάλιστου βασικού μισθού» είναι η μόνη…πραγματικότητα.

Ειναι μάλιστα τόσο συνειδητές και εκούσιες οι ψευδείς προσδοκίες που πουλάνε με το κιλό στο πόπολο, που δεν μπαίνουν καν στην βάσανο να το κρυψουν.

Ο υπουργός υγείας, ενός υπουργείου που πλεον είναι άνευ αντικειμένου και ο κ.Μιχελάκης έχουν κάνει σημαία της επιχειρηματολογίας τους υπερ της άποψης ότι «πάμε καλύτερα» και «έρχεται ανάκαμψη» την ανακοίνωση ότι έως τα τέλη Ιουνίου όλοι οι ανασφάλιστοι αναμένεται να έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη και ίσως και νοσοκομειακή.

Ακόμη κι Σόρος που έχει καταστρέψει ολόκληρες χώρες, η επαγγελματική του κάρτα αναγράφει «Φιλάνθρωπος». Η φιλανθρωπία/ελεημοσύνη, δεν προσφέρεται ως αναλγητικό στην ανθρώπινη εξαθλίωση, αφού η ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική είναι αυτή που την προκάλεσε, αλλά για να ελαφρύνει την συνείδηση του δυνάστη.

Ξεχάσαμε ότι από τα 60δις που δόθηκαν απευθείας στις Τράπεζες, από τα 200δις που αναλάβαμε επίσης ως εγγυήσεις, από τα δις που επίσης αφαίρεσαν από τον πλούτο του λαού με το PSI, βρήκαν το λογιστικό εφάπαξ ξεροκόμματο των 500εκ να μοιράσουν προεκλογικά στο λαο που τελικά κανείς δεν έλαβε ;

Οι νέοι είναι το μέλλον του κόσμου και αυτός ο κόσμος είναι Ανεργος, μετά  μισθόδουλος και μετά πάλι άνεργος κοκ.

Οχι γιατί δεν υπάρχει πλούτος στη Χώρα, σε κάθε χώρα, αλλά στο Νεοφιλελεύθερο κόσμο ο άνθρωποι είναι μόνο τα γρανάζια, παράγουν αλλά δεν λαμβάνουν την υπεραξία της εργασίας τους, αυτό είναι ευθύνη των Αγορών και την δοσίλογων Κυβερνήσεων να το διαχειρηστούν.

Οι Αγορές και οι ελίτ είναι ελέω Θεώ οι άριστοι που διαχειρίζονται τον παραγώμενο πλούτο, μονοπωλιακά και μετά επιστρέφουν από φιλανθρωπία κι όχι από δικαιοσύνη ένα κλάσμα του κέρδους για να επιβιώσει κι όχι να ζήσει ο απλός λαός.

Φυσικά, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και για να μην υπάρχουν παρατράγουδα και επαναστάσεις αφήνουν πάντα την προσδοκία ότι κάποιος μπορεί να «ελευθερωθει» και να ενταχθεί στην ελίτ, με Ποτάμια και Γέφυρες αρκεί να αφήσει πίσω του το παρελθόν του.

Τα ψέμματα τελείωσαν.

Η γενιά που έρχεται δεν θα ζήσει ποτέ την χαρά της εργασίας και των ονείρων, τέλος.

Η γενιά που έρχεται θα εργάζεται με βασικό μισθό για περνάει μέρα με την μέρα, χωρις όνειρα, ίσως να πάρει κι ένα Smart Phone για να νοιώσει καταναλωτής.

Η γενιά που έρχεται  θα είναι ενοικιαζόμενη άλλωτε κι άλλωτε άνεργη με επίδοματα και στις δυο καταστάσεις.

Η γενιά που έρχεται  ενσημα δεν θα εχει, οπότε σύνταξη ίσως λάβει, αν φτάσει τα 67 έτη χάρη στην φιλανθρωπία του μεγαλόθυμου Νεοφιλελεύθερους Κράτους,ήτει 360 ευρώ το μέγιστον κρατικά εγγυημένο. Μιας και για να βρει εργασία, εκτός του μισθού, έκοψαν τις εργοδοτικές εισφορές, τόσο πολύ, που τα ταμεία πτώχευσαν.

Η γενιά που έρχεται, ασφάλιση θα έχει, αν εργάζεται, αλλά θα πρέπει να πληρώσει για φάρμακα της, αν της αρκεί ο «βασικός μισθός» ή θα πεθαίνει. Στα διαστήματα πάλι, που δεν εργάζεται χάρη στην φιλανθρωπία θα έχει παροχές Υγείας, αν είναι βέβαια τυχερός και δεν έχει κάποια πολυδάπανη νόσο που θα πρέπει να αγοράσει.

Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι η γενιά αυτή που έρχεται θα μεγαλώσει με αυτή την νοοτροπία. Την νοοτροπία του σκλάβου, όπως στις βαμβακοφυτίες στην Αμερική του 19ου αιώνια μη γνωρίζοντας άλλο τρόπο ζωής οι σκλάβοι αποδεχόντουσταν αυτή την ζώη.

Για τα παιδιά των 13-15 τα συσσίτια, η ενοικιάση, οι άστεγοι, η ευθανασία, η ευγονική θα είναι απλά μια πραγματικότητα που θα έχουν απεχθεί γιατί δεν θα έχουν γνωρίσει άλλο τρόπο ζωής.

Η ευθύνη βαραίνει εμάς, την τελευταία γενιά που έχει την ευκαιρία να το ανατρέψει. Δεν υπάρχει άλλο αυριο, το αυρίο είναι σήμερα.

το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, 1 Ιουνίου Μαιου 2014

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s