Εχει χάσει ο Ερντογάν τον ύπνο του από τον Μητσοτάκη;


του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Χρειάστηκαν μόλις πέντε χρόνια να επιστρέψουν στην κουτάλα και να πέσουν σαν αρκίδες στον πλούτο της χώρας, από τα γεμάτα Ταμεία που τους άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, μέχρι τα εμβόλια που προορίζονταν για τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες. Πότε τους δεν είδαν την πολιτική ως προσφορά στην πατρίδα, αλλά ως μέσω αυτοσκοπό και επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν ήρθαν για να κυβερνήσουν, ήρθαν για να αποκατασταθούν.

Ο πατέρας του Πρωθυπουργού στην τελευταία του συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά είχε πεί «Κάναμε ρουσφέτια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ολοι έκαναν ρουσφέτια. Ηταν χαρακτηριστικό της εποχής. Εγώ, ας πούμε, το 1951, έκανα τα περισσότερα ρουσφέτια, διότι εκείνη την εποχή εγώ έγραφα τους νόμους, ο ίδιος. (…) Και δουλεύαμε με αναγκαστικούς νόμους. Και φυσικά διόριζα. Διόριζα όσους ήθελα. Είχα άνεση να διορίσω. Ακόμη και επί κυβερνήσεως Ενώσεως Κέντρου κάναμε διορισμούς.».

Με αναγκαστικούς νόμους και ρουσφέτια. Ο συνειρμός είναι απολύτως φυσικός, από την ημέρα που έλαβε την εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προσλήψεις – ρουσφέτια χωρίς κανένα κριτήριο, εκτός ΑΣΕΠ, αστυνομικών, ειδικών φρουρών, ΟΒΑ, συνοριοφυλάκων χωρίς έστω τα ελάχιστα προσόντα εκτός από την δημιουργία του αυριανού κομματικού στρατού.  Πάει και η αριστεία, πάει και η αξιοκρατία, όπως πήγαν στο κάλαθο των αχρήστων και οι δεκάρικοι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Βήμα της Βουλής που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδέχτηκε λοιπόν ότι στις εν λόγω συγκεντρώσεις υπήρχαν «γραφικά στοιχεία» και «ακροδεξιοί θύλακες», δηλαδή το σύσσωμο το υπουργικό του συμβούλιο, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του!

Φυσικά για να κερδίσει τις εκλογές αξιοποίησε τα fake news, όπως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε την μεσαία τάξη, βεβήλωσε τους νεκρούς στο Μάτι, υποσχέθηκε τα πάντα στην διαπλοκή. Φυσιολογικό βέβαια αν σκεφτούμε ότι το καθεστώς αυτό, είτε του σημιτικούς ΠΑΣΟΚ, είτε της μητσοτακικής ΝΔ χρειάστηκε 40 σχεδόν χρόνια για να καθιερωθεί, να διαβρώσει κάθε ζωντανό μέλος του κοινωνικού ιστού, να κάνει μετάσταση σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής, να εκμαυλίσει όσους είχαν ροπή προς την διαφθορά και να εκμεταλλευτεί όλους τους άλλους.

Αυτά όμως μπορεί να είναι αποτελεσματικά για να κερδίζεις εκλογές και να ασκείς με δικτατορική σιωπή την πληροφόρηση, με εξαίρεση το διαδίκτυο, αλλά στην διπλωματία και την γεωπολιτική, πρέπει να έχεις ικανότητες και στόχους, κάτι που αμφότερα δεν είναι τα ατού του σημερινού Πρωθυπουργού. Δυστυχώς απέναντι σε έναν αδίστακτο εχθρό με τις ικανότητες του Ταγίπ Ερντογάν, έχουμε κάποιον που δεν έχει χρειαστεί ποτέ στην ζωή του να προσπαθήσει για το οτιδήποτε. Απλά το ζητούσε και όλοι έσπευδαν να ικανοποιήσουν τα θέλω του.

Ετσι δυστυχώς από την μεγάλη διπλωματία του ακούραστου Πρόεδρου της Δημοκρατίας, που μιλούσε προσωπικά από τον Γ.Γ.του ΟΗΕ, τον Πρόεδρο της Κομισιόν, τον Μακρόν, τον Σταινμαγερ και όλους τους μεγάλους ηγέτες, τον Αλέξη Τσίπρα από τον Πάπα, τον Πούτιν και όλο τον κόσμο που τον γνώριζει με το μικρό του όνομα, τον Νίκο Κοτζιά ικανό να κάνει προσωπικές φιλίες με τους ομολόγους του και εκτός τυπικών συναντήσεων, τον Πάνο Καμμένο που άνοιξε σχέσεις ακόμη και με χώρες που ανήκαν στην σφαίρα επιρροής της Τουρκίας, ή ήταν αντίπαλοι της Τουρκίας όπως η Αρμενία καταλήξαμε να έχει μείνει η ολοκλήρη η Διπλωματία της Χώρας στις πλάτες του Νίκου Δένδια και μάλιστα σε εχθρικό περιβάλλον από το ελεγχόμενο από το ΕΛΙΑΜΕΠ Μέγαρο Μαξίμου.


Η Χώρα μας, εκτός αν μας σώσει «ο Θεός της Ελλάδας», οδεύει το Μάρτιο του 2021 σε μεγάλη διπλωματική ήττα και μάλιστα κατά τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την παλιγγενεσία του 1821. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και δυστυχώς η Ελλάδα, πάνε στην διαπραγμάτευση τελείως απροετοίμαστοι, όπως έγινε και σε όλες τις προηγούμενες συνόδους. Θυμίζουμε ότι Πρωθυπουργός, πάει στις συνόδους όπως πάνε ακάλεστοι σε γάμο που δεν γνωρίζουν κανέναν και νομίζει ότι επειδή η Ελλάδα έχει δίκιο, θα περάσουν «κυρώσεις που δαγκώνουν».

Μια απλή σύγκριση με το πρόγραμμα των Τούρκων, μόνο τις τελευταίες μέρες είναι λυπηρά συντριπτικό εις βάρος μας. Μόνο το τελευταίο δεκαπενθήμερο ο Τσαβούσογλου έχει επισκεφτεί Ισπανία, Πακιστάν, Βρυξέλλες, Βουλγαρία, συναντήθηκε με Λαβρόφ, Μάας, μίλησε με Πομπέο, ο Ακαρ ταξίδεψε στην Λιβύη, το Ιρακ, συνομίλησε τον Βρετανό, τον Ρώσο και τον Αζέρο ΥΠΑΜ, η Υπουργός Εμπορίου Πεκσάν κλείνει με την Ιταλία εμπορικές συμφωνίες 30 δισεκατομμυρίων, και το ίδιο με τον Βρετανό ομολογό της, ο Ερντογάν συνομιλεί με τον Μέρκελ, τον Πούτιν και τελευταία ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις και με τον Μακρόν.

Στην Ελλάδα μάθαμε για την γάτα που υιοθέτησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, είδαμε 1.323 εμφανίσεις του Υπουργού Ανάπτυξης σε ΜΜΕ, το στήθος του Πρωθυπουργού που εμβολιάστηκε, την ποδηλατάδα, τους 1.000 αστυνομικούς – ρουσφέτια στα Πανεπιστήμια, το δάκρυ του Βασίλη Κικίλια και 50 δημοσκοπήσεις του Μωυσή. Οπως είπε και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «ο Ερντογάν έχει χάσει τον ύπνο του από τον Μητσοτάκη»

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Kontra News της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2021

Advertisement

One thought on “Εχει χάσει ο Ερντογάν τον ύπνο του από τον Μητσοτάκη;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s