Πήγε στο Παρίσι, βρέθηκε στο Βατερλώ !


xardouvelisvrou_b2
του Αυγερινού Χατζηχρυσού

«Κανείς δεν πρέπει να αρχίζει έναν πόλεμο αν δεν έχει ξεκαθαρίσει τους στόχους του: τι επιδιώκει με τον πόλεμο, πώς θα τον διεξάγει και τι θα κάνει αν τον κερδίσει. Κυρίως, δεν πρέπει να ξεκινήσει έναν πόλεμο αν δεν είναι βέβαιος ότι θα τον κερδίσει.» εγραφε ο φον Κλαούζεβιτς πριν από δυο αιώνες και οι Ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, όχι μονον δεν έχουν στόχο, αλλά δεν έχουν και σκοπό να κερδίσουν ο,τιδήποτε πέραν του βουλευτικού έδρανου και της επιβίωσης της διαπλοκής που τους διατηρεί στην εξουσία.

Δεν υπάρχει στόχος γιατί το επίπεδο του Πολιτικού προσωπικού είναι ανίκανο και ανεπαρκές, δεν υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και της ελάχιστης πολιτικής σκέψης για το μέλλον της χώρας. Πως θα είναι η χώρα το 2020, το 2030, το 2050, ποιοι θα είναι οι κάτοικοι, πως θα ζουν, πως θα αναπτυχθούν, πως θα μιλούν, καμία μα καμία κοινωνική προτεραιότητα, μόνο οικονομικά στοιχεία, αλλά και σε αυτά πλήρης αποτυχία !Φυσικά όσο δεν λύνουν το αίτιο της καταστροφής, δηλαδή να αυτοκτονήσουν πολιτικά, γιατί αυτοί είναι το αίτιο, προσπαθούν αν βρούν τρόπους να διαχειρηστούν το αιτιατό ! Ο απόλυτος παραλογισμός.

Αντί δηλαδή να λύσουν το αίτιο που οδήγησε 500,000 νοικοκυρια χωρίς κανένα εισόδημα, 700,000 παιδία στην φτώχια και ανεργία στο 30%, προσπαθούν να βρούν τρόπο να πάρουν περισσότερους φόρους χωρίς να λύσουν το αίτιο !

Το τηλεοπτικό και επικοινωνιακό θέατρο της μονταζίερας με φόντο το Παρίσι ήταν καταδικασμένο να αποτύχει πριν καν απογειωθεί το Αεροπλάνο από την Αθήνα.

Η Σοφία Βούλτεψη με ευχές και ικετευτικό τόνο είπε στον ΑΝΤ1 την Τετάρτη: «Το κλίμα είναι θετικό. Διαπιστώθηκε ότι ο προϋπολογισμός στο επτάμηνο είναι εντός στόχων. Η ελληνική πλευρά έθεσε καθαρά την ανάγκη να υπάρξει και έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού… Οι εταίροι αναγνώρισαν όλη αυτή την προσπάθεια»

Δυστυχώς όμως στο Παρίσι δεν βλέπουν τα Ελληνικά ΜΜΕ της διαπλοκής, αλλά τα αμείλικτα στοιχεία της Ελληνικής Οικονομίας-Ναυάγιο.

-Το επιχείρημα οτι «η θετική πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2014, αλλά και το γεγονός ότι για τρίτη συνεχή χρονιά η ελληνική οικονομία βρίσκεται μπροστά από τους δημοσιονομικούς στόχους.» δεν μπορεί να γίνει πιστευτό από καμία Τροϊκα μιας και για πολλοστή φορά η ύφεση είναι ακόμη στο 0,7% (ΕΛΣΤΑΤ) οπότε ούτε για το 2014 δεν προβλέπεται ανάπτυξη, εκτός αν όλη η υφήλιος αποφασίσει να αγοράσει γέτα (με γερμανικό γάλα βεβαίως)

-Στο ζήτημα του πλήθους των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και την εφορία, δεν συγκινεί κανέναν γιατί από κλειστή επιχείρηση με 0 τζίρο, όσες δώσεις και να προσθέσεις πάλι μηδενικό θα είναι το αποτέλεσμα.

-Στο θέμα της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου θα γίνει αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (International Labour Organization, ILO), του Υπουργείου Εργασίας και των κοινωνικών εταίρων στη Γενεύη είναι αδιάφορο μιας και οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΕΝΟΠ είναι ελεγχόμενες από τη φασιστική συγκυβέρνηση, οπότε δεν προβλέπονται αντιδράσεις

-Σχετικά με το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, το υπ. Εργασίας επιμένει πως ο θεσμός του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας αρκεί και δεν χρειάζεται καμία άλλη αλλαγή. Με 30% ανεργία, ακόμη γελάνε στο Παρίσι και μόνο που η Κυβέρνηση το συζητάει.

-Για το σχεδιασμό του υπ. Εργασίας για την πανελλαδική εφαρμογή του σχήματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος γαλέρας, που έχουμε αναλύσει πρώτοι εδώ στο ΧΩΝΙ και το οποίο προγραμματίζεται να ισχύσει μετά το Μάρτιο του 2015, επίσης αδιάφορο ζήτημα για την Τροικα μιας ο Βούρτσης απεδείχθη πιο πειθήνιος από όλους τους Υπουργούς.

-Τέλος το αποκορύφωμα της κατάντιας και γελοιοποίησης που μπορεί να υποστεί μια Κυβέρνηση είναι το θέμα των πλειστηριασμών ! Αντί να συζητούν τον λόγο ύπαρξης και μόνον τέτοιων πρακτικών σε κυρίαρχη χώρα οι οσφυκάμπτες της ελληνικής πλευράς συζητούν αν θα είναι με ελάχιστη τιμή στο ένα τρίτο της αντικειμενικής όπως θέλει η τρόικα. ή στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας.

Ο πρώτος στόχος που ήθελαν ήταν η συζήτηση για μείωση των φόρων, είναι απλά μύθος, γιατί μόνο με τον ΕΝΦΙΑ θα φορολογηθούν κατά 3,2δις επιπλέον όλοι οι Πολίτες, οπότε το να μειωθεί ένας άλλοςφόρος για μερικά εκατομμύρια είναι και από μόνο του κοροϊδια.

Ο δεύτερος στόχος για το δήθεν κούρεμα του χρέους των320 δισ. ευρώ, το οποίο ανταποκρίνεται στο 180 % του ΑΕΠ της χώρας και το οποίο αυξάνεται κάθε χρόνο και με 60δις ληξιπρόθεσμα το 2017 να περιμένουν τον επόμενο πρωθυπουργό, είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση τύπου Αδωνι ή Ντινόπουλου. Η Γερμανία έχει απορρίψει κάθε σκέψη για κούρεμα γιατί θα είναι κακό παράδειγμα για τις άλλες χώρες.

Η κυβέρνηση των ολίγιστων ξεκίνησε για Παρίσι με εισιτήρια για το Βατερλώ

το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, 7 Σεπτεμβρίου 2014

image_source

PARIS  by Paul Sullivan

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s